Najnovije

BILBORDI, PLAKATI, CELA MOSKVA - Poruka upućena Srbiji i srpskom narodu (FOTO)

Zgrada jedne od glavnih ruskih medijskih kuća "Rasija sevodnja" i nekoliko drugih u centru ruske prestonice ulepšane su simboličnim natpisom, koji dobro pokazuje bratske odnose dva naroda

Na zgradi medijske kuće "Rasija sevodnja" u jednom od najstarijih delova Moskve, takozvanom Lefortovskom okrugu, okačen je veliki plakat na kojem piše: "Srbi i Rusi braća zauvek!" Isti plakat pojavio se na još nekoliko lokacija u ruskoj prestonici, od kojih je jedna dobro poznata velika zgrada knjižare "Dom knjigi".

KRENULI NA LUGANSK: Dočekali ih avijacija, artiljerija i bacači plamena

Osim reči koje simbolično prikazuju kako se u Rusiji odnose prema Srbima, na plakatu se vijore i ruska i srpska zastava.

Slična akcija, podsetimo, ranije ove godine bila je organizovana u Moskvi ispred ambasade Srbije, i to 17. februara, na dan kada je tzv. Kosovo 2008. godine proglasilo nezavisnost. Mladi Rusi tada su ispred srpskog diplomatskog predstavništva nosili plakate na kojima je pisalo: "NATO je ubica slovenskog sveta", "Kosovo je Srbija", "Rusi i Srbi su braća zauvek", dok su u isto vreme uzvikivali "Srbija!" i tako poslali poruku Beogradu i srpskom narodu da Rusi, čak ni u ovako teškim vremenima za njihovu zemlju, ne zaboravljaju na Srbe.

U martu, na dan kada je NATO 1999. godine započeo bombardovanje Jugoslavije, Rusi su se okupili ispred ambasade Srbije i SAD u Moskvi i uzvikivali slične slogane, napominjući Zapadu njegove vojne zločine protiv drugih država.

Da ovako lepi gestovi pažnje nisu retkost, znaju vrlo dobro i navijači "Crvene zvezde", koji su tokom prijateljskih mečeva sa fudbalskim klubom "Zenit" iz Sankt Peterburga imali priliku da vide kako navijači ovog ruskog tima nose transparente "Rusi i Srbi zauvek braća". Osim toga, tih dana Rusi su u čast dobrih odnosa u Sankt Peterburgu raširili rusko-srpsku zastavu dužine 600 metara, koja se vijorila gradom. 

Ipak, ni mi Srbi nismo "ostali dužni" bratskom ruskom narodu.

Nakon početka Specijalne vojne operacije, kao znak podrške Ruskoj Federaciji, na ulice grada Beograda izašlo je, prema nekim procenama, oko 50.000 ljudi, a ako bismo i hteli da nabrojimo sve događaje, tokom kojih su Srbi isticali bratski odnos prema ruskom narodu, spisak bi bio podugačak.  

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA