Najnovije

"Oslobodite Milovana Brkića iz robijašnice i Srbiju od izumiranja"

Otvoreno pismo Vladimira Dimitrijevića predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću prenosimo u celosti:

“Istoričar Čedomir Antić je, ovih dana, objavio prave rezultate politike Vrhovnog Klovna i uništitelja, koji se, maskiran u novog Broza, beskrajno hvališe svojim uspesima, a Srbiju vodi u ponor:“Tokom proteklih trideset godina broj Srba na Balkanu pao je sa oko 10 miliona na 7,2 miliona. Srba u balkanskim državama, susednim Srbiji, bilo je 1991. oko 2,4 miliona, danas ih ima oko 1,57 miliona. Međutim, svi mediji su javili kako je delovanjem srpske vlade ta pojava konačno sprečena: 2022. je rođeno 188 beba više nego 2021. godine. Vlast je još objavila da je ta pojava prisutna samo u Srbiji. Svi su se radovali. Ali, da preciziramo – 2022. rođeno je 62.250 dece, a godinu dana ranije njih 62.062. U istom razdoblju umrlo je 110.839 osoba. Dakle u Srbiji je posle 2022. bar 48.589 građana manje nego prethodne godine. Procenjuje se da se iz Srbije godišnje iseli bar 15.000 više osoba nego što se u nju useli. Dakle, oni su slavili 0,3% povećanja broja rođenih, a godišnje su gubili više od 126.000 stanovnika, odnosno preko 63.000 više od broja rođenih ! Sve bi to još bilo i dobro, da priraštaj ne porede sa 2021. godinom, koja je jedna od najgorih zbog uticaja korone na natalitet – njen se vrhunac dogodio se upravo 2020. i tokom prvih meseci 2021. godine. Uostalom 2002. – posle dve godine reformi – rodilo se 5.900 dece više nego 1999. godine. Dodajmo tome da je prethodne godine u demografsku obnovu uloženo najviše novca u istoriji Srbije – oko 741,7 miliona evra (87 milijardi dinara). Predsednik je avgusta 2022. požurio da objavi natalitetski uspeh, ali tada je spominjao 521 novorođenče više nego tokom prvih šest meseci prethodne godine, a onda je u februaru 2023. objavio da je tada rođeno čak 554 beba više nego u januaru 2022. godine. Na kraju, dobili smo minus 63.000 osoba (samo poređenja radi, Srbija i Crna Gora su u dva balkanska rata imale 36.000 poginulih i ranjenih vojnika, dve godine ovakvog minusa prevazilaze sve gubitke u ratovima za jugoslovensko nasleđe 1991-2001, a deset godina – bilans ubijanja srpskog naroda u NDH od 1941 do 1945 godine).“

    Ovaj smrtoljubac i smrtopoklonik je počeo da traži krivce za svoja nedela među onima što mu dovikuju:“Beži, Klovnu Nesposobni, sa mesta na kome si!“ Duhovni sin Tome Grobara, progonitelj slobodne misli i reči sahranjuje Srbiju u grob iz koga nema izlaska, a krivi su mu drugi. Da bi sprečio da se to vidi, ovih dana je utamničio teško bolesnog novinara Milovana Brkića, koji je ceo život, na svoje, često žestoke i, nekima neprimerene, odveć bučne i borbene, načine vikao na lopove, secikese, ubice i moralne ništarije, koji su se pretvarali da su „srpska elita“ ( sećam se, pošto sam rođen 1969, da se Brkić, kao mlad i spreman da „laje“, borio protiv „dinaroida“ – jajara u studentskim domovima Beograda i da je, zbog tekstova u omladinskoj štampi o zlouptrebama moćnih montenegrina, dobijao pretnje i batine ). Tog i takvog Milovana Brkića, čiji je „Tabloid“ vrisak u našoj tami, Vučićev režim je utamničio i ugrozio mu život. 
    Zato, skupa sa Institutom Arčibald Rajs i sa svima kojima je stalo do pravde i istine, pozivam da Brkić bude oslobođen i da se, u kafkijanskom procesu koga Smrtopoklonik i Satirač Srba vodi protiv njega, brani sa slobode. To jest, u ime svega ljudskog:

Opet vas podsećamo na katastrofu srpskog pravosuđa koja se dogodila 11. jula ove godine kada je novinaru Milovanu Brkiću bila izrečena zatvorska kazna u trajanju od četrnaest meseci za komentare koji predstavljaju ustavno zaštićeni govor. Opet naglašavamo da je progon Brkića principijelno pitanje, potpuno nevezano za stav prema njemu lično ili ocenu kvaliteta njegove novinarske delatnosti. Protivzakonito utamničenje Brkića je lični progon i lična osveta razularenog tiranina koji uništava Srbiju. Progon Brkića najavljuje talas pojačane represije režima u samrtnom ropcu koji, primitivnom hajkom na najistaknutije političke protivnike, pokušava da odloži svoj slom.

Za pravnu travestiju montiranog suđenja Milovanu Brkiću na stubu profesionalnog srama nalaze se „sudija“ Dušan Agatonović i „tužiteljka“ LJiljana Komnenović.

Obaveštavamo vas da se usled odbijanja zatvorskih vlasti da Brkiću obezbede osnovnu zdravstvenu zaštitu, život ovog političkog zatvorenika srpskog režima nalazi u opasnosti. Brkić boluje od dijabetesa i još nekoliko ozbiljnih oboljenja za koja su neophodni stalni lekarski nadzor i stručna nega. Sve to u tamnici mu je bilo uskraćeno. Pre neki dan, uprava zatvora je u kritičnom stanju Brkića najzad premestila u bolnicu, gde se lekari bore za njegov život, sa neizvesnim ishodom.

Molimo vas da neodložno izrazite zabrinutost u vezi sa stanjem životno ugroženog Milovana Brkića i kategorički zahtevate njegovo bezuslovno puštanje na slobodu i poništenje svih lažnih optužbi i „presuda“ protiv njega. Uputite svoj protest kancelariji osobe koja se predstavlja kao predsednik Srbije:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE
Andrićev venac 1, 11000 Beograd, Srbija
e-mail: predstavkegradjana@predsednik.rs”

Ostale tekstove Vladimir Dimitrijevića pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA