Najnovije

U Bajinoj Bašti uhapšen poslanik iz Federacije BiH zbog pištolja i „iskaznice OBA“

Kod federalnog poslanika Salke Zildžića pripadnici Granične policije Srbije pronašli su pištolj i iskaznicu Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA), objavio je Kliks.

Hapšenje (Foto: Pixabay)

Počasna iskaznica OBA baca potpuno novo svetlo na ovaj slučaj i trenutno nije poznato otkud u njegovom posedu takav dokument, ko mu ga je izdao i zašto s obzirom da se radi o političaru, piše ovaj portal.

Zildžić je uhapšen pri ulasku u Srbiji na Graničnom prelazu Bajina Bašta. On je trenutno u pritvorskoj jedinici u Užicu, a srpski mediji navode da mu je određen pritvor do 30 dana.

Srpski mediji pišu da ga je policija lišila slobode prilikom pretresa automobila kojim je putovao, a u kojem se nalazilo vatreno oružje, odnosno pištolj sa punim okvirom municije.

Oružje nije prijavio na granici, a nema ni dozvolu za držanje i nošenje vatrenog oružja u Republici Srbiji.

Zildžić je za navedeni pištolj imao dozvolu, međutim, prema propisima – nije ga mogao uneti u Srbiju. On je, nezvanično, kazao da je zaboravio da mu je oružje u automobilu.

Ambasador BiH u Beogradu Aleksandar Vranješ jutros je rekao da Ambasada nema zvaničnu informaciju da je u Srbiji priveden federalni poslanik Salko Zildžić (SDA) i da navedeni nije zatražio ni konzularnu pomoć ambasade.

„Dnevni avaz“ je objavio da je Zildžić je navodno u Srbiju krenuo kako bi u zatvoru posetio bliskog prijatelja, Damira Mehića Bibija, ali ovu informaciju za sada niko nije potvrdio.

Mehić je nedavno uhapšen na beogradskom aerodromu zbog falsifikovanja dokumenata, a iz BiH je pobegao od izdržavanja zatvorske kazne od 17 i po godina.

Izvor: Sve o Srpskoj

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA