Najnovije

AMERIKA TRAŽI OD POLJSKE OBJAŠNJENJE: Ovo bi moglo da uzdrma jedinstvo NATO-a

SAD su od Poljske zatražile objašnjenje o prekidu podrške Ukrajini, piše Blumberg, pozivajući se na visokog zvaničnika Pentagona koji je želeo da ostane anoniman.

Poljska (Foto: RIA Novosti)

Kako je rekao sagovornik agencije, nesuglasice između Kijeva i Varšave još nisu dovele „do pojave pukotina u alijansi koja podržava Ukrajinu“. Međutim, prema njegovim rečima, konkretan stav Poljske o podršci Ukrajini ostaje nejasan.

Blumberg navodi i reči neimenovanog evropskog diplomate, koji je opisao kako su poljski zvaničnici uveravali svoje strane kolege da će njihova zemlja nastaviti da pruža vojnu podršku Ukrajini, ali u „manjim količinama“. On je napomenuo da bi potpuni prestanak vojne podrške iz Varšave mogao „potkopati jedinstvo NATO-a“.

Poljska je 22.septembra objavila odbija da isporuči oružje Ukrajini zbog sukoba između Varšave i Kijeva, koji je nastao u vezi sa poljskim embargom na uvoz ukrajinskog žita. Poljski premijer Mateuš Moravjecki motivisao je odluku potrebom da modernizuje sopstvenu vojsku, „kako bi je postala jedna od najjačih u Evropi“.

Kako Amerika naoružava ruskog saveznika, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA