Najnovije

LAVROV OTKRIO: SAD su okupile 54 antiruske zemlje – proći će kao Hitler i Napoleon

Rusija uklanja istorijsku nepravdu i pokušaje da se istorija izmisli ili zaboravi, istakao je šef ruske diplomatije.

SAD i druge zapadne zemlje Ukrajinu vide kao instrument za suzbijanje Rusije, same priznaju da se ukrajinska kriza koristi kako bi se naneo strateški poraz Rusiji, proučio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na okruglom stolu na kome se govori o rešavanju situacije oko Ukrajine.

"Tako je bilo i u vreme Napoleona i u vreme Drugog svetskog rata kada je Hitler skoro sve evropske zemlje potčinio svom cilju. A, znate čime se to završilo. Međutim, njihov mentalitet se nije promenio. I Napoleon i Hitler i Amerika sada pronalaze metode da napadnu Rusiju", istakao je ruski ministar.

Ukrajinska kriza je kao test za multipolarni svet koji se formira i za zemlje svetske većine koje shvataju da nema perspektive u oslanjanju na one mehanizme koje je kolektivni Zapad stvorio i koje koristi za produžavanje kolonijalne pljačke i života na tuđi račun, istakao je ruski ministar.

S obzirom da u svetu se stvaraju novi sukobi, pažnja SAD i njenih satelita vezana za Ukrajinu opada, ali ta tema i dalje zahteva pažnju i diskusiju, rekao je.

Apsurdne su izjave da Rusija, nakon pobede u Ukrajini, planira da napadne baltičke zemlje, Švedsku i Finsku, naglasio je on.

SAD su okupile 54 država koje šalju oružje i vojne eksperte Ukrajini, pomažu joj u navođenju ciljeva kako bi pobedili Rusiju, jer se plaše da će oni biti sledeći ako Rusija pobedi, ukazao je Lavrov.

"Da su takve izjave apsurdne poznato je svakom ko iole poznaje istoriju i ciljeve koje smo objavili s početkom Specijalne vojne operacije. Rusija uklanja istorijsku nepravdu i pokušaje da se istorija izmisli ili zaboravi, da se teritorije na kojima su vekovima živeli Rusi pretvori u odskočnu dasku NATO-u, na čelu sa SAD, za nanošenje pretnji našoj zemlji", rekao je Lavrov.

Kijevski režim je, kako je rekao, poznat po tome da od svega pravi biznis. Oružje koje Zapad isporučuje Ukrajini nije se pojavilo samo na Bliskom istoku, nego i u Finskoj, Švedskoj, Danskoj, Holandiji, dodao je.

GORI SKLADIŠTE ORUŽJA! Paklena noć za ukrajinsku armiju

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA