Vreme je trešanja, a pite se brzo naprave, uvek su mekane, mirisne i sočne....
Sastojci: 55dkg mekog brašna 20dkg krem sira 10dkg šećera 2 žumanaca 1 dcl ulja 100ml pavlake 2 vanili šećera 1 prašak za pecivo korica limuna prstohvat soli
Nadev: 1kg očišćenih trešanja 15-20dkg šećera (zavisno koliko su slatke) 2 pudinga od vanile 2 kašikice arome vanile sok jednog limuna šećer u prahu za posipanje
Priprema: Izmiksajte sir, šećer, žumance, vanil šećer, pavlaku, ulje, malo soli. Dodajte koricu limuna. Umešajte brašno i prašak za pecivo i zamesite glatko testo. Zamotajte u foliju i ostavite u frižideru pola sata do sat vremena da se testo odmori. Dok se testo odmara pripremite nadev. Trešnje očistite od koštica i peteljki, pa operite i ocedite. Pospite ih šećerom i zalijte limunovim sokom. Stavite na laganu vatru da se šećer otopi i da trešnje puste sok. Čim su počele puštati sok, malo soka odlijte u posudicu i u njega umešajte prašak za puding, aromu vanile. Trešnje pustite da vam prokuvaju pet minuta da malo omekšaju, pa onda dodajte puding i sve skupa kuvajte dve tri minute dok vam se ne zgusne. Ostavite da vam se malo prohladi, da bude mlako. Tepsiju veličine 25x35 obložite papirom. Rernu zagrejte na 180° stepeni. Testo podelite na dva dela. Razvijte prvi deo, položite na dno tepsije. Preko stavite fil od trešanja i poravnajte. Sad razvijte drugi deo testa i prekrijte fil. Pitu pecite nekih 25-30 minuta, dok vam ne poprimi blago žućkastu boju. Ohladite, pospite šećerom u prahu i uživajte u piti.
Pročitajte još:Najbrži voćni kolač: Lenja ženaČokoladni kapućino kolač
Izvor: coolinarika.com