Najnovije

BOŠKO PLAŠI SANDU ŠEŠELJEM: Hoće da bude gazda u savezu DSS i Dveri!

Lider Dveri Boško Obradović pokušava na sve moguće načine da šeficu DSS Sandu Rašković Ivić skine sa čela njihove zajedničke izborne liste i preuzme gazdovanje ovom koalicijom.
Boško, Sanda, Šešelj (Foto: DSS/ Jutjub)

Boško, Sanda, Šešelj (Foto: DSS/ Jutjub)

Obradović je, piše Informer, Ivićevoj čak zapretio da bi na predstojeće izbore mogao da izađe sa radikalima Vojislava Šešelja. Šef Dveri je čak i sam u javnost, preko svojih novinara, pustio nezvanične informacije da se sa Šešeljom sastao već tri puta ne bi li zaplašio Sandu koja zna da DSS bez Dveri ne može da preskoči cenzus. Upućeni tvrde da je pravi razlog Obradovićeve igre njegovo ranije obećanje Sandi Rašković Ivić da će ona biti nosilac izborne liste. Sad se, međutim, predomislio... - Boško je na početku pregovora Sandi obećao da će biti nosilac liste. Međutim, sad misli da je prebrzo popustio. Ubeđen je da je rejting Dveri veći od DSS, zbog čega smatra da on treba da vodi glavnu reč... Kako bi sebi podigao cenu, Obradović je čak pustio informaciju da tajno pregovara sa Šešeljem i da je dogovor moguć. Misli da će zbog toga Sanda na kraju morati da popusti... - prenosi sagovornik Informera. - Sa DSS postoji potpuna ravnopravnost i podela mandata je jednaka. A Šešelj je još na početku izjavio da nema predizbornih koalicija, već da će patriotske stranke ići u dve kolone - rekao je Obradović. Ivićeva, međutim, indirektno potvrđuje informacije, ističući da je savez SRS-Dveri na nivou priča rekla-kazala. Prema njenim rečima, od Obradovića je dobila uverenja da ostaje u savezu: - Boško i ja smo nosioci liste. Istina je da sam na prvom mestu, ali to je bio dogovor. Obradović me je uverio da nema dogovaranja sa Šešeljem. A "buva" je mogla biti puštena i od nekog sa strane... Lider SRS Vojislav Šešelj, s druge strane, ističe da sa Obradovićem nije pregovarao o koaliciji. - Dvaput smo se sastali i pričali na različite teme, ali pregovora o savezu nije bilo. I to je istina. Poznato je da na listu stavljamo isključivo članove, kao i da ne pravimo predizborne koalicije - podvlači Šešelj. I analitičar Đorđe Vukadinović veruje da nema ništa od saradnje DSS i radikala. - Neće biti koalicije SRS-Dveri, mada smo se nagledali kako već objavljene koalicije pucaju, a sklapaju se neke druge... - zaključuje Vukadinović.

Dveri: Svima je jasno da na izbore izlazimo sa DSS

Srpski pokret Dveri poručio je danas da svi znaju da će na vanredne parlamentarne izbore taj pokret izaći sa Demokratskom strankom Srbije, kao i da je jasno da su vrate te koalicije otvorena i za druge patriotske organizacije pojedince koje prihvataju načela Božićnog proglasa Dveri i DSS-a iz januara prošle godine. "Dveri i DSS imaju do sada najviši nivo zajedničkog koalicionog funkcionisanja i vladaju odlični međuljudski odnosi. U pitanju je bio samo još jedan bezuspešan pokušaj režima da kroz medijsko spinovanje naruši vrlo uspešnu saradnju Boška Obradovića i Sande Rašković-Ivić, čije će stranke na predstojećim izborima biti veliko pozitivno iznenađenje i osveženje u Skupštini Srbije, nasuprot identičnoj evrofanatičnoj i kolonijalnoj politici režima SNS-a i SPS-a i lažne opozicije DS-a i SDS-a", navodi se u saopštenju tog pokreta.
Pročitajte još:Vučić o novom ministru odbrane:Đorđević garancija stabilnosti sistema odbraneOLBRAJTOVA PROGOVORILA SRPSKI: Amerikanci ne mrze Srbe (VIDEO)NAJKRAĆA KOALICIJA U ISTORIJI: Elezović potpisao, Pajtić izbrisao!
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA