Najnovije

5 stvari koje treba da uradite kako biste poboljšali Wi-Fi signal u svom domu

Evo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da optimizujete svoju mrežu i pojačate Wi-Fi signal.

U današnje vreme, kada je pristup internetu gotovo jednako bitan kao vazduh koji dišemo, problemi poput spore veze ili slabog Wi-Fi signala mogu biti veoma frustrirajući

Ako se čini da dobar signal dobijate samo kada ste u neposrednoj blizini svog rutera, evo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da optimizujete svoju mrežu i pojačate Wi-Fi signal u svom domu.

Proverite brzinu internet konekcije

Pre nego što počnete kriviti Wi-Fi , uverite se da vaša internet konekcija funkcioniše ispravno. Povežite računar direktno sa ruterom pomoću Ethernet kabla i izvršite test brzine interneta. Ako brzina koju postižete nije u skladu sa onim što je obećano u vašem paketu, obratite se svom provajderu ili razmislite o zameni rutera/modema.

Ažurirajte firmware rutera

Redovno održavanje rutera je ključno za poboljšanje performansi, funkcionalnosti i bezbednosti. Proveravajte ažuriranja firmwarea kroz administrativni interfejs svog rutera i redovno ih instalirajte.

Postavite ruter na odgovarajuće mesto

Lokacija rutera može značajno uticati na kvalitet Wi-Fi signala. Idealno, ruter bi trebalo da bude postavljen na mestu gde su "mrtve zone" minimalne. Držite ruter na otvorenom mestu, daleko od zidova i prepreka, kako biste umanjili ometanja.

Proverite frekvenciju rutera

Za optimalne performanse, podesite ruter na 5GHz frekvenciju ako imate dual-band ruter. Ovaj opseg pruža veće brzine i manje je podložan ometanjima. Pobrinite se da oba opsega imaju isti ssid za besprekornu komunikaciju između uređaja.

Promenite kanal za bolju brzinu

Izbegnite interferencije sa drugim konekcijama biranjem najmanje zagušenog kanala. Upotrebite alate kao što su command prompt ili analizator mreže da identifikujete zauzetost kanala u svom okruženju. Ručno odaberite kanal koji nudi bolje performanse, ako automatski izbor ne daje rezultate.

Razmotrite korišćenje uređaja za proširenje dometa ili mesh Wi-Fi sistema kao dodatne opcije za unapređenje Wi-Fi signala.

AUTOMATSKO KNJIŽENJE: Revolucija u poslovanju uz Zlatnik!

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA