Najnovije

DVERI SE OBRATILE DVEMA PARLAMENTARNIM GRUPAMA: Apel za očuvanje KiM

Glavni odbor Srpskog pokreta Dveri smatra da se Kosovo i Metohija ne mogu sačuvati u okviru države Srbije saopštenjima, praznim pričama i bezidejnim okupljanjima, kako vlasti tako i opozicije.

Foto: promo

'’Aktuelna vlast već duže vreme, u dogovoru sa prištinskim separatistima i zapadnim centrima moći, primenjuje francusko-nemački sporazum o priznanju lažne države Kosovo. Opozicija nema odgovor na očitu predaju južne srpske pokrajine od strane aktuelne vlasti i alarmantan proces iseljavanja Srba sa KiM. Potrebna je nacionalna reakcija, strategija i nesebična žrtva koja će zaustaviti ovaj protivustavni proces kojim se vlast odriče dela naše teritorije. 
Niko od političkih stranaka, bile one parlamentarne ili ne, kao i niko od brojnih patriotskih udruženja, ne može samostalno da se suprotstavi pogubnoj kosovskoj politici vladajuće Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera. Zato je potrebna šira saradnja svih opozicionih snaga koje su za odbranu i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, bez obzira na ideološke i druge političke razlike između nas'’, saopštavju Dveri.

Glavni odbor Srpskog pokreta Dveri zvanično poziva, pre svega, parlamentarne stranke opozicije koje su očuvanje KiM stavile u prvi plan svog političkog programa: koaliciju NADA (NDSS-POKS) i grupu građana „MI-Glas iz naroda”, ali i istaknuta patriotska udruženja: Pokret za odbranu KiM i Srpsko nacionalno veće sa KiM, da iniciraju saradnju svih rodoljubivih opozicionih političkih opcija na ovu temu, i to što pre, kako ne bi bilo kasno za Srbe na KiM. Potrebno je doneti zajednički plan i program delovanja i mobilisati sve raspoložive resurse u funkciju odbrane i očuvanja KiM u sastavu Srbije.

'’S obzirom na dramatičnost trenutka u kome se nalazimo, posebno pozivamo SPC, SANU i studente da se aktivno uključe i da se održi veliki crkveno-narodni sabor u cilju pravljenja nacionalnog fronta protiv predaje Kosova i Metohije i masovnog iseljavanja Srba sa svojih vekovnih ognjišta'’, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA