Najnovije

RUSKA PORUKA SRPSKOM RUKOVODSTVU: Nesposobni ste, nećemo da ginemo za vas! (VIDEO)

Bivši diplomata u UN Davor Kalajžić je izneo do sada potpuno nepoznate informacije o postupcima srpskih vlasti na Kosovu i Metohiji poslednjih dvadeset godina.

Davor Kalajžić (Foto: Jutjub)

Kalajžić ne samo da je dao presek potpuno autodestruktivne politike Tadićeve i Vučićeve vlade, već je objasnio ruski stav prema Srbiji koji se oblikovao u poslednje dve decenije i zašto Rusi otvoreno ne šalju direktnu vojnu pomoć i, za početak, vojne instruktore koji bi pomogli srpskoj vojsci da se povrati Kosovo -

"Odmah moramo da napravimo razliku između naroda i trenutne vlasti ili vlasti koja je bila na čelu Srbije pre SNS. Rusi diplomatski  podržavaju  Srbiju i nastaviće da je podržavaju zbog našeg naroda. I sa te strane oni su prinuđeni da brane Srbe bez obzira ko je vodi, sem ako je u pitanju potpuno antiruski čovek na vlasti u Srbiji", tvrdi Kalajžić.

"Ali potpuno gubitnička i kukavička politika, pogotovu Aleksandra Vučića, prema Kosovu, učvrstila je Ruse u uverenju da Rusija u ovom trenutku ne samo da ne želi vojno da pomogne Srbiji, već smatra i da ne bi bila dobrodošla od strane sadašnje vlasti čak i kad bi to pokušala", kaže gost emisije.

O ovome i još mnogo više, pogledajte u najnovijem intervjuu Davora Kalajžića na jutjub kanalu "X33".

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA