Najnovije

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda odložena za 1. mart

Ako za desetak dana ne dođe do jedinstvenog stava na izbornoj listi "Aleksandar Jerković - Mi glas iz naroda" idemo na nove izbore, poručio kandidat SNS za gradonačelnika Aleksandar Šapić.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda odlaže se za 1. mart, zbog nedostatka kvoruma, saopštio predsedavajući Toma Fila.

Uoči početka sednice, predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić rekao je  da će se, ukoliko za desetak dana ne dođe do jedinstvenog stava na izbornoj listi "Aleksandar Jerković - Mi glas iz naroda", ići na nove izbore.

On je objasnio da će sednica Skupštine grada biti otvorena, a u skladu sa zakonom će biti odložena na desetak dana i biće zakazana nova sednica, verovatno za 1. mart, objasnio je Šapić.

"Ukoliko se do 3. marta, do kada je poslednji rok ako se ne konstituiše Skupština grada, a konstituisanje Skupštine grada znači izbor predsednika, potpredsednika, sekretara i administrativno-mandatne komisije, tada kreće da teče rok od mesec dana kada predsednik Narodne Skupštine ima pravo da u roku od 45 do 60 dana raspiše nove izbore", rekao je Šapić.

Kako je naveo, ako do 3. marta ne budu imali skupštinsku većinu, matematičku i legalnu, kao i legitimnu, ali po novim standardima za koje se SNS odlučila i zbog delikatnosti situacije iz želje da imaju puni legitimitet, vlast u gradu neće praviti već će se ići na nove izbore.

Svih 43 poslanika liste "Srbija protiv nasilja" ušlo je danas u salu Skupštine grada sa istaknutim transparentima protiv navodnih izbornih manipulacija na Beogradskim izborima 17. decembra prošle godine.

Na transparentima je ispisano "Beograd vas neće", "Krađa neće proći" i "Pokrali ste izbore".

Kandidat za gradonačelnika koalicije "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović rekao je da je očigledno da je SNS izgubio Beograd.

"Skupština nije konstituisana kao što smo obećali, uprkos enormnim izbornim krađama. Očigledno su izgubili Beograd, ne mogu da konstituišu skupštinu", rekao je on novinarima i dodao da je najavljeno da će njihovih 60 odbornika doći, ali se oni nisu pojavili što ukazuje na to da nemaju većinu u Beogradu.

Predstavnik liste SPN Dobrica Veselinović rekao je da je pažnja za Beograd  velika jer je svima jasno da su izbori pokradeni.

"I pored špekulacija da će biti preletača, to se nije desilo. Mi kao opozicija solidarno smo pokazali da Beograd ne želi SNS i SPS. Ostajemo ujedinjeni u našim zahtevima za ponavljanjem izbora", rekao je on.

FSB LIKVIDIRALA UKRAJINSKOG AGENTA! Pripremao teroristički napad u regionu Zaporožja (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA