Najnovije

PONIŽENJE ZA AMERIKU: Bajden nazvao Putina "ludim kučkinim sinom"

Američki predsednik uvrede je izrekao obraćajući se donatorima u privatnom domu u San Francisku.

Američki predsednik DŽozef Bajden nazvao je ruskog predsednika Vladimira Putina "ludim kučkinim sinom", navodeći da zbog njega i drugih uvek mora da se brine o mogućem nuklearnom sukobu, iako su, kako je naveo, klimatske promene egzistencijalna pretnja za čovečanstvo, preneo je AP.

Obraćajući se donatorima u privatnom domu u San Francisku u sredu u okviru trodnevne akcije prikupljanja novca u Kaliforniji za svoju kampanju za reizbor 2024. godine, Bajden je takođe rekao da je zapanjen zbog toga što je bivši američki predsednik i kandidat za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp uporedio sopstvene pravne probleme u SAD sa smrću ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog u zatvoru.

Bajden je i ranije u javnosti koristio uvredljivi izraz "kučkin sin", pa je tako u januaru 2022. godine nazvao izveštača "Foks njuza" iz Bele kuće, podseća "Gardijan".

Tokom kampanje prikupljanja sredstava na Beverli Hilsu u utorak uveče, Bajden je istakao svoje napore da pomogne srednjoj klasi i upozorio da bi pobeda Trampa u novembru mogla da dovede do zabrane abortusa u celoj zemlji.

Opaska DŽoa Bajdena o predsedniku Vladimiru Putinu ponizila je Sjedinjene Američke Države i one koji koriste takav rečnik, to je loš pokušaj Bajdena da ispadne "holivudski kauboj", rečeno je iz Kremlja, a prenosi Rojters.

"Malo je verovatno da će upotreba takvog jezika predsednika Sjedinjenih Država protiv šefa druge države uzbuditi predsednika Putina", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je dodao da to ponižava one koji koriste takav rečnik.

"Da li je gospodin Putin ikada upotrebio jednu grubu reč da vam se obrati? To se nikada nije desilo. Stoga mislim da takav rečnik ponižava samu Ameriku", zaključio je Peskov.

"Nestanak Ukrajine sa karte sveta je već počeo, i ovaj proces se ne može zaustaviti"

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA