Najnovije

DA LI JE ŽOC POZVAO NA MOBILIZACIJU? Partizanovi reprezentativci se vratili u klub…. Hrvati tvrde da to nije slučajno

Sad kreće da se lomi sezona. Crno-beli su ostali bez trofeja u Kupu “Radivoja Koraća”, ali naravno da njih mnogo više zanimaju stvari koje im tek predstoje.

Partizan u četvrtak očekuje utakmica protiv Efesa u Evroligi. Crno-beli su u veoma nezavidnoj situaciji i nadaju se da bi meč sa turskim klubom mogao da bude prekretnica, baš kao i prošle sezone.

Međutim, ovoga puta duel sa njima se igra poslednjeg dana februara i nema još mnogo vremena. Svestan je toga i Željko Obradović, a u nedelji pred taj susret iskusni trener nije mogao da računa na veliki broj igrača koji su imali reprezentativne obaveze.

Međutim, mnogi od njih vratili su se ovih dana u tim. Neki tvrdi da to nije slučajno, čak i okrivljuju trenera crno-belih.

HRVATI LJUTI ZBOG SMITA

Reprezentativac Hrvatske i plejmejker koji je u toku sezone stigao u Partizan, DŽejlen Smit, vratio se u Beograd. Mediji u Hrvatskoj tvrde da mu je to naređeno i da iskusni trener Željko Obradović poziva svoje košarkaše na mobilizaciju.

– Mobilizacija u Partizanu dignuta je do te mere da je Željko Obradović uticao da njegovi reprezentativci razasuti po raznim reprezentacijama, od Azerbejdžana (Ledej), Brazila (Kaboklo), Hrvatske (Smit) ili Poljske (Ponitka), uključujući i one u srpskoj reprezentaciji budu u nacionalnim timovima samo za uvodnu utakmicu ovog ciklusa. Recimo, Bruno Kaboklo je putovao 15-ak sati do Brazila, tamo odigrao protiv Paragvaja i onda je opet na 15-ak sati leteo nazad za Beograd. Tako je i DŽejlen Smit igrao samo u Brestu, duel sa Kiprom ćemo odigrati bez našeg naturaliziranog Amerikanca. Jer, Obradović mora na svaki način da dobije Efes u četvrtak – samo je deo teksta hrvatskog portala “Sportske novosti”.

Pored Smita, za Beograd su se vratili Bruno Kaboklo (Brazil), Mateuš Ponitka (Poljska) i Zek Ledej (Azerbejdžan). Selektor Hrvatske ne misli da je to slučajno.

– Smit je otišao za Beograd, Partizan u četvrtak ima utakmicu u Evroligi i vraća svoje igrače iz reprezentacija posle uvodnih utakmica – rekao je Josip Sesar.

Međutim, u tim Partizan nisu se vratili domaći igrači. Za reprezentaciju Srbije u ponedeljak u Gruziji će da igraju Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Ognjen Jaramaz i Balša Koprivica.

ZEK SAM ODBIO DA IGRA

Slučaj Zeka Ledeja je već danima odlično poznat. Krilni centar oduševio je sve navijače Partizana, pa čak i ostale u Srbiji posle odluke da ne igra protiv tzv. Kosova.

Miljenik “grobara” je nedavno postao novi reprezentativac Azerbejdžana i odigrao je odličnu partiju protiv Švajcarske. Međutim, iz poštovanja prema klubu za koji nastupa i državi u kojoj živi, odlučio je da ne odigra drugi meč.

Nije poznato da li je u pitanju zaista “mobilizacija” Partizana ili je od ranije bio postignut dogovor da se košarkaši vrate posle prve utakmice za Beograd. Ono što je definitivno, a to je da Partizan mora da slavi protiv Efesa kako bi produžio šanse za prolazak dalje.

Crno-beli su poslednju pobedu u Evroligi zabeležili 26. januara protiv Žalgirisa, a u međuvremenu su doživeli i poraz u finalu Kupa “Radivoja Koraća” od Crvene zvezde.

Reprezentativci sigurno umorni dočekuju meč u Evroligi, ali se ne postavlja pitanje važnosti meča, kao ni način na koji će Obradović da ih spremi.

MEDVEDČUK O LEKCIJAMA NAKON MAJDANA: Ne može i Zapad i podrška naroda

Izvor: Maxbetsport.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA