Najnovije

Karlson: Upozorili su me da bih mogao da budem uhapšen zbog intervjua sa Putinom

Sankcije će zauvek promeniti SAD, životni standard i način na koji vlada funkcioniše - nivo sankcija koji smo uveli je sulud, kaže Taker Karlson.

Američki novinar Taker Karlson izjavio je da su ga advokati upozorili da bi mogao da bude pritvoren u Sjedinjenim Američkim Državama zbog intervjua sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Moji advokati, a to su ljudi koji rade za veliku advokatsku kancelariju, su me upozorili pre nego što sam odleteo u Rusiju. Rekli su mi da bi američka vlada mogla da me pritvori zbog kršenja sankcija, ako obavim razgovor sa Putinom", rekao je Karlson u podkastu blogera Leksa Fridmana.

Navodeći da je bio besan zbog ovih reči, objasnio je da mu je jedan od advokata rekao da sve zavisi od pitanja koje će postaviti ruskom lideru.

"Ako bude izgledalo kao da ste previše ljubazni prema Putinu, mogli bi da Vas uhapse po povratku u zemlju", citirao je Karlson advokata.

Sa druge strane, on je napomenuo da se u Rusiji nije osećao nebezbedno.

Karlson je govorio i o "sumanutim količinama sankcija koje uvode SAD" i ocenio da one negativno utiču na državu.

"Sankcije će zauvek promeniti Sjedinjene Američke Države, životni standard i način na koji vlada funkcioniše. Nivo sankcija koji smo uveli je sulud", kazao je Karlson.

Američki novinar podsetio se i intervjua koji je u leto 2023. godine obavio sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom. Tada ga je, kako je naveo, pitao "da li Ukrajina može da pobedi Rusiju", a mađarski lider ga je "pogledao kao da je lud".

"Hoće li Ukrajina pobediti? Ne. Naravno da ne mogu da pobede. U poređenju sa Rusijom, to je mala zemlja. Rusija ima ratnu ekonomiju, Ukrajina nema ekonomiju", preneo je Karlson Orbanove reči izrečene van intervjua.

RUSKA ARMIJA AKTIVIRALA JOŠ JEDAN PRAVAC! Iznenadni napad na ukrajinsku armiju

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA