Najnovije

PROBIJENA DRUGA LINIJA ODBRANE: Rusi nezaustavljivi kod Avdejevke

Nezaustavljivi...

Ruska vojska nastavlja ofanzivnu operaciju zapadno od grada Avdejevke, koji je potpuno pod kontrolom ruskih snaga. Jedan od pravaca ofanzivne operacije je pravac kod Orlovke.

Do sada je poznato da su ruske trupe, koje su prethodnog dana stigle do istočne periferije Orlovke, napredovale unutar sela i nastavljaju napredovanje u njegovom južnom delu.

Prema poslednjim podacima, Oružane snage Rusije preuzele su kontrolu nad celim jugoistočnim delom Orlovke, stižući zapadno od transportnog čvora (raskrsnice) koji formiraju Ulica braće Paukov i put za selo Tonenkoje.

U blizini ove raskrsnice nalazi se lokalna škola, nad kojom su ukrajinske oružane snage izgubile kontrolu pod naletom ruskih trupa.

Gubitak kontrole nad ovom raskrsnicom znači za Oružane snage Ukrajine ne samo teritorijalni gubitak kao takav, već i gubitak najkraće transportne veze sa odredima koji pokušavaju da zaustave napredovanje Oružanih snaga Rusije ka selu Tonenkoje.

Poremećaj ove transportne veze omogućava ruskim trupama da preseku drugu liniju odbrane protivnika zapadno od Avdejevke i unište odrede Oružanih snaga Ukrajine pojedinačno– bez njihove operativne „geografske” komunikacije među sobom.

Pročitajte OVDE šta je Zaharova poručila Zapadu 

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA