Najnovije

BITKA ZA ROBOTINO: Rusi se utvrdili u delu naselja - snimci sa prve linije (VIDEO)

Jedinice Oružanih snaga Rusije obezbedile su deo uporišta u selu Robotino, u Zaporoškoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane RF. Uz saopštenje objavljen je i video snimak jurišnih operacija ruskih boraca pripadnika Gardijskog motorizovanog puka dela 58. kombinovane armije Južnog vojnog okruga.

"Zahvaljujući komandi grupe snaga 'Dnjepar' i kompetentnom planiranju operacije, naše motorizovane jedinice uspele su da iznenade neprijatelja i zauzmu njihova uporišta unutar naseljenog mesta", navodi se u saopštenju.

U saopštenju je navedeno i svedočenje jednog od komandira tenkovskih posada sa pozivnim znakom "Snajper, koji je rekao da su pre juriša tenkovske jedinice prokrčile put kroz minska polja, nakon čega je pešadija uz pomoć borbenih vozila pešadije ušla u Robotino. Kako je naglasio, kretanje i potezi ruskih snaga bili su potpuno nepredvidljivi za neprijatelja.

Za to vreme, komanda je upotrebom malogabaritnih dronova navodila kretanje pešadije i vršila korekciju artiljerijske vatre.

Ministarstvo odbrane takođe navodi da je ova operacija organizovana i sprovedena u saradnji sa svim vidovima i rodovima vojske, a da su pre samog napada obavljena izviđanja sa kopna i iz vazduha, kao i moćna artiljerijska priprema.

Snimci iz izviđačkog drona pokazuju kako su jurišne grupe, uz vatrenu podršku borbenih vozila pešadije, ušle u naseljeno mesto i konsolidovale se u jednoj od ključnih zgrada unutar sela.

Podsećanja radi, Robotino je selo koje se nalazi u Zaporoškoj oblasti na prvoj liniji fronta i postalo je poznato tokom ukrajinske letnje ofanzive, kada su neprijateljske snage za zauzimanje ovog naselja žrtvovale na stotine oklopnih vozila svih vrsta uključujući "leoparde", "bredlije" i drugu opremu zapadne proizvodnje.

Ukrajinska komanda priznala: Pogrešili smo!

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA