Najnovije

NESTOROVIĆEV "MI - GLAS IZ NARODA": Najoštrije osuđujemo Vučićev potpis u Tirani!

Pokret "MI – GLAS IZ NARODA PROF. DR BRANIMIR NESTOROVIĆ" najoštrije osuđuje tekst Deklaracije potpisane u Tirani 28.2.2024. godine, čiji je jedan od potpisnika i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, stoji u novom saopštenju ovog pokreta.

Uvereni smo da taj dokument doprinosi dodatnom ugrožavanju međunarodnog mira i bezbednosti, da ne predstavlja niti istinitu sliku rata u Ukrajini niti mišljenje najvećeg dela javnog mnjenja u Srbiji, da čini veliku štetu međunarodnom ugledu Srbije i da nas svrstava među neprijatelje ne samo same Srbije već i Ruske Federacije, tradicionalno prijateljske zemlje koja dosledno pruža najveću podršku očuvanju teritorijalne celovitosti i suvereniteta Republike Srbije, kao i interesima srpskog naroda uopšte.

Posebno naglašavamo da je svojim potpisom Aleksandar Vučić samovoljno prekršio zvanično usvojena načela vojne neutralnosti Republike Srbije, s obzirom da Deklaracija iz Tirane eksplicitno podržava dalje širenje NATO pakta, koje je zapravo vodeći uzrok svih bezbednosnih problema na evroazijskom prostoru od pada Berlinskog zida pa do danas, navode u pokretu “Mi – Glas iz naroda”.

Time je predsednik Srbije izašao izvan okvira zvanično usvojene spoljnopolitičke orijentacije zemlje, uz to se svrstavajući uz NATO alijansu koja je protiv nas počinila nelegalnu agresiju 1999. godine.

U potpunosti odbacujemo Deklaraciju iz Tirane. Srbija ne sme nikad da se svrsta uz agresore, nikada da okreće leđa svojim prijateljima i nikad da se stavi na pogrešnu stranu istorije – a to je upravo urađeno stavljanjem potpisa Aleksandra Vučića na Deklaraciju iz Tirane, zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte OVDE o novom američkom udaru na Srbiju i perfidnoj igri u vezi ZSO

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA