Najnovije

SITUACIJA NA PRVOJ LINIJI KRITIČNA - ULIČNE BORBE DO ISTREBLJENJA: Ruska armija ide napred (MAPA)

Butusov izveštava da je ruska vojska napredovala u razvojnoj zoni Avdejevke, gde su u toku ulične borbe. Prema izjavi novinara, situacija je kritična.

Ukrajinski vojni izvori navode da su ruske jedinice učvrstile pozicije na severnoj periferiji Avdejevke, što je potvrdila i zapadna medijska izveštanja.

Butusov ističe da su napredne ruske jedinice na kilometar i po daleko od ulaza u grad, ocenjujući situaciju kao kritičnu. Problemi ukrajinskih vojski, prema njegovim rečima, uključuju iscrpljivanje ljudstva, neadekvatne zapase municije i slabu koordinaciju između jedinica.

Takođe, Butusov izveštava o ruskom lovu na operatere dronova Oružanih snaga Ukrajine. Strukture i mesta za postavljanje antena, prema njegovim rečima, mete su za artiljerijske napade i bombardovanje kontrolisanim vazdušnim bombama.

Butusov zaključuje da nedostatak adekvatnog odgovora na promene u situaciji može biti izazvan željom višeg rukovodstva da priprema samo pozitivne informacije, ignorišući kritične aspekte stvarnosti.

SITUACIJA U UKRAJINI PUCA PO ŠAVOVIMA! Detalje javlja francuski list "Le Figaro"

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA