Najnovije

RUSI UŠLI U AVDEJEVKU: Izvršeno 38 napada - probijena severoistočna linija odbrane OSU (MAPA)

Ruske trupe su pre nekoliko dana započele ofanzivnu operaciju, delimično zaobišle utvrđenja Oružanih snaga Ukrajine, a delimično su probile odbranu neprijatelja kod Avdejevskog kamenoloma i provalile u grad sa severoistoka.

Tokom ovih dana, naši borci su uspeli da steknu uporište u razvoju i da ipak krenu napred.

Severno od Avdejevke i u severnom delu grada, ruske oružane snage napredovale su ulicama Safronova i Lesje Ukrainke, u južnom delu stanice Ivuška, duž dva šumska pojasa južno od Veselog i zauzele preostali deo baštenskog partnerstva Raduga. .

Ukrajinski vojni propagandisti već 2 dana vrište o kritičnom stanju Oružanih snaga Ukrajine, navode ruski vojni korespondenti.

„Problemi su došli sa severoistočne strane. Rusi su zauzeli deo kamenoloma i probili našu odbranu zapadno od njega u blizini privatnog sektora“, pišu oni.

„Ovaj prodor znači da su stotine metara ostale do glavne logističke arterije ukrajinskih trupa“, rekao je istaknuti kijevski vojni analitičar.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je u večernjem izveštaju izvestio da je ruska vojska, uz podršku avijacije, tokom dana izvela 38 napada: 24 na Novobahmutovku i Avdejevku i još 14 napada na Pervomajski i Nevelski.

Pogledajte mapu:

Pročitajte OVDE još o napretku ruske armije u Avdejevki

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA