Najnovije

PAKLENO KOD DONJECKA: Ukupno 500 mrtvih Ukrajinaca - "Jug" i "Istok" nemilosrdni

Na Donjeckom pravcu, jedinice grupe snaga „Jug“ zauzele su povoljnije linije i položaje, a takođe su porazile koncentracije ljudstva i tehnike 22. i 28. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, kao i 114. brigade kopnene odbrane u oblastima naselja Bogdanovka,  Kleščejevka i Kurdjumovka.

Pored toga, odbijeno je deset napada formacija 112. brigade kopnene odbrane i 79. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja Krasnoje, Lenjinskoe, Šumi i Pobeda.

Neprijatelj je izgubio do 290 poginulih i ranjenih vojnih lica, dva borbena oklopna vozila i 13 vozila, stoji u saopštenju ministarstva odbrane RF.

Tokom kontrabaterijske borbe pogođeni su: samohodna artiljerijska jedinica M109 Paladin američke proizvodnje, top D-20, dve haubice D-30 i uništeno je skladište municije Oružanih snaga Ukrajine.

Na južnom Donjeckom pravcu, jedinice Grupe trupa Vostok, u saradnji sa avijacijom i artiljerijom, popravile su situaciju duž linije fronta i porazile ljudstvo i tehniku Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Urožajnoje i Staromajorskoe.

Neprijateljski gubici, navodi se u objavi, iznosili su do 195 vojnika, tri vozila, dva samohodna topa Gvozdika i samohodne topove Akacija.

Na Donjeckom i Južno-donjeckom pravcu fronta, ukupan broj poginulih ukrajinskih boraca je dosegao cifru od gotovo pet stotina.

Pročitajte OVDE šta analitičar Radun kaže o Takeru Karlsonu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA