Najnovije

SLEDI VELIKI PLAN AMERIKANACA: Imaju plan za izazivanje rata sa NATO

„Mi nemamo i ne možemo da imamo takve planove, ali Amerikanci imaju. Zato što osećaju da Evropa otplovljava od njih. Zasad je Evropa glavna žrtva Vašingtona. Žrtva politike uvlačenja Ukrajine u NATO“

Naglasio: „Mi pouzdano znamo za vojno osoblje NATO, koje se u Ukrajini prerušava u `strane plaćenike` ili na druge načine maskira da tobože ne pripada oružanim snagama zemalja zapadne vojne alijanse. Pre državnog udara u Ukrajini 2014-te, stotine Amerikanaca su sedele u kijevskim ministarstvima, a i sada su u Ukrajini. Među zapadnim `plaćenicima` ima karijernih oficira i iz drugih zemalja. Ima i Britanaca i Francuza.

„Bez zapadnih instruktora, ukrajinsko oružje dugog dometa ne bi moglo da se upotrebi protiv naših gradova“.

panelu Diplomatskog foruma u Antaliji,  šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da Sjedinjene Države imaju plan izazivanja rata između Rusije i NATO.

Ocenio je to potvrđuju reči američkog ministra odbrane Lojda Ostina da će - ako Ukrajina padne - doći do vojnog sukob NATO. I objasnio:

„Mi nemamo i ne možemo da imamo takve planove, ali Amerikanci imaju. Zato što osećaju da Evropa otplovljava od njih. Zasad je Evropa glavna žrtva Vašingtona. Žrtva politike uvlačenja Ukrajine u NATO“.

Lavrov je ukazao da je Ostin dao izjavu koja je u suprotnosti sa prethodnim američkih tvrdnjama o navodnoj nameri Rusije da napadne druge zemlje.

„Dosad su tvrdili: ne može se dozvoliti da Ukrajina izgubi, jer se [ruski predsednik Vladimir] Putin neće smiriti i zauzeće baltičke države, Poljsku u Finsku. Ali, prema otvorenom, dvosmislenom izrazu gospodina Ostina, ispostavlja se da je sve - sasvim suprotno“, ukazao je ruski ministar inostranih poslova.

Dan ranije, Ostin je rekao da će NATO morati da se upusti u borbu sa Rusijom ako ona pobedi u Ukrajini.

Šef Pentagona pritom je izrazio bojazan da se Moskva „neće zadovoljiti Ukrajinom“.

Lavrov je u Antaliji rekao i da su svi principi iščezli kada je reč o svetskoj ekonomiji i za njeno katastrofalno stanje optužio Zapad.

Zapad je prekršio dogovor o Ukrajini, sklopljen sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Članice NATO saveza to vreme iskoristile su da vojno ojačaju Ukrajinu“.

ŠTA JE TO LAVROV REKAO DODIKU NA SASTANKU: Ovo je plan Rusije koji je jasna poruka

Povodom Makronove inicijative da neke zemlje NATO pošalju svoje ekspedicione trupe u Ukrajinu i presretnutog razgovora četvorice visokih nemačkih oficira u kojem su „nišanili“ Krimski most, Lavrov je rekao:

„Ne znam kako će ta četvorica i Bundestag sve to objasniti svojoj javnosti. Inače, mi pouzdano znamo za vojno osoblje NATO, koje se u Ukrajini prerušava u `strane plaćenike` ili na druge načine maskira da tobože ne pripada oružanim snagama zemalja zapadne vojne alijanse.

Pre državnog udara u Ukrajini 2014-te,  stotine Amerikanaca su sedele u kijevskim ministarstvima, a i sada su u Ukrajini. Među zapadnim `plaćenicima` ima karijernih oficira i iz drugih zemalja. Ima i Britanaca i Francuza. To takođe dobro znamo. Uostalom, bez zapadnih instruktora, ukrajinsko oružje dugog dometa ne bi moglo da se upotrebi protiv naših gradova“.

VREDAN 6 MILIONA ALI LETEO U VAZDUH: Ruska "Pirana od $500 sve uništila

Izvor: Fakti.org

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA