Najnovije

ALARMI POPALJENI U KIJEVU: Ovo bi moglo da znači ne povlačenje nego bežaniji iz Ukrajine

Ostavka zamenice državnog sekretara Viktorije Nuland može ukazivati na skoro povlačenje SAD iz Ukrajine, ocenio je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor.

Pritom je precizirao: „Očigledno je da je Nuland bila prinuđena da podnese ostavku. NJen odlazak se može smatrati signalom spremnosti administracije da se što tiše i brže odvoji od katastrofe u Ukrajini. Već u narednih nekoliko meseci“.

Po Mekgregorovoj proceni, Vašington može ponoviti vijetnamski scenario u Ukrajini, odnosno - da  SAD opet potpuno napuste zemlju koju dugo javno tretiraju kao savezničku.

Američki pukovnik je objasnio i zašto:

„Sada je Rusija najjača vojna sila u Evropi, pa Bela kuća nema šanse da je pobedi. Zato svi razumemo da ćemo otići jer nemamo izbora. Glavno je što nemamo vojnu moć da se odupremo Rusima u Ukrajini. Nikada to nismo ni mogli“.

Odluka SAD da se izvlače iz ukrajinskog projekta dovela je francuskog predsednika Emanuela Makrona u krajnje nezgodan položaj - uveren je bivši visoki američki obaveštajac i inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter.

Dodatno je ukazao: „Oni odustaju, Nulandova je napuštena, otpuštena, a sada su Makron i Šolc u nezgodnoj poziciji. Makron je potpuno posramljen i ponižen zbog toga. Vašington ga je pretvorio u čardak ni na nebu ni na zemlji“.

Riter je uveren da će Rusi ovog leta osloboditi Harkov i „zakucati na vrata Odese“:

„Kolaps ukrajinske vojske dogodiće se tako brzo da jednostavno više neće biti u stanju da pruža otpor, pa će se brzo povlačiti, napuštajući teritorije. Rusija sprovodi specijalnu vojnu operaciju, sa ograničenom upotrebom specijalnih vrsta naoružanja. U suprotnom, ukrajinska prestonica bi već bila zbrisana sa lica zemlje“.

Ministar odbrane RF Sergej Šojgu saopštio je početkom februara da su gubici Ukrajine u januaru premašili 23 hiljade vojnika i oficira.

SPECIJALNA OPERACIJA U UKRAJINI: Šta se to sprema u narednom periodu

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA