Najnovije

"MI - GLAS IZ NARODA - DR BRANIMIR NESTOROVIĆ": O nereagovanju nadležnih organa na neoustaški ispad Dinka Gruhonjića

Prošlo je godinu dana od javnog istupanja vanrednog profesora na Odeljenju za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Dinka Gruhonjića, na Rebeda festivalu u Dubrovniku gde je, evocirajući ustaškog zločinca Dinka Šakića, pokazao ne samo prezir za mučka stradanja srpskog, jevrejskog i romskog naroda u Jasenovcu, već i spremnost da se istaknu i prikažu u pozitivnom svetlu oni koji su genocid počinili, stoji u saopštenju pokreta “Mi – Glas iz naroda – dr Branimir Nestorović”.

Takva istupanja, budući da Gruhonjić sebe u afirmativnom kontekstu uspoređuje sa jednim naci-fašistom, a državni organi već čitavih godinu dana dopuštaju da univerzitetski profesor žrtve genocida nekažnjeno javno omalovažava, zahtevaju našu i međunarodnu najoštriju osudu i hitno obustavljanje njegovog daljeg rada na Fakultetu.

Svako dalje zadržavanje Dinka Gruhonjića kao profesora na Fakultetu u Novom Sadu tumačićemo kao podržavanje i buđenje duhova naci-fašizma i ustaštva u Srbiji i da je to zvaničan stav ne samo te institucije, već i vlasti u Srbiji. To će posledično zahtevati da upozorimo srpsku i međunarodnu javnost o pojavi naci-fašističkih istupanja u Srbiji, navodi ovaj pokret u svom novom saopštenju.

Zahtevamo neodložno da se svi nadležni organi prema Ustavu i Zakonu uključe i da se u skladu s njima Dinko Gruhonjić procesuira, poručuju iz pokreta “Mi – Glas iz naroda – dr Branimir Nestorović”.

Pročitajte OVDE više o odlasku Dačića u Moskvu na sastanak sa Lavrovom

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA