Najnovije

OBRADOVIĆ JEDNU STVAR NE TRPI! Zbog ovoga igrače šalje na klupu

Prvi gost novog projekta Evrolige serijala "Euroleague Masterminds" bio je Željko Obradović, trener Partizana.

Logično, da je bilo drugačije bilo bi iznenađenje. Najtrofejniji evropski trener svih vremena, osvajač devet Evroliga, čovek koji je karijeru počeo pre 30 godina i dan danas na vrhu. Kako? O tome je pričao za Evrligu.

- Postao sam trener 1991. godine, a sada je 2024. To  je dug period i košarka se mnogo promenila. Volim da moj tim iskoristi svoje kvalitete i da igra pametno. Morate da se prilagodite, da mislite o svemu. Praktično, mali detalji prave razliku, po mom mišljenju - rekao je na početku razgovora trener Željko Obradović. 

Posebno ističe jednu ličnost - Aleksandra Nikolića, čuvenog Profesora, od koga je mnogo naučio.

- Za mene je bila velika šansa da radim sa mojim profesorom Aleksandrom Nikolićem. On je mnogo pažnje obraćao na detalje, verovatno je zbog njega i meni mnogo stalo do detalja.
Trener crno-belih je potom objasnio šta mu je izuzetno važno u trenerskom poslu i šta ga nervira najviše kod igrača.

- Bitno je kako će tvoji igrači reagovati na treningu, jer je trening uvek veoma, veoma bitan. Ako radite dobro na treningu, bićete dobri i na utakmici. Mrzim treninge na kojima moj tim nije koncentrisan. Ako vidim da jedan ili dva igrača nisu koncentrisani, bolje ih je staviti na klupu nego nastaviti sa njima. Ako želite da budete trener, morate dosta misliti, da gledate vaše igrače.  Ono što tražim od svojih igrača je da uvek prenose lopte mnogo brže, da imaju makar 20 sekundi da kreiraju napad. Posle dolaze jednostavne stvari. Svaki dan je šansa da naučite nešto novo i da budete bolji. Mislim da je velika privilegija da radite nešto što volite u životu. A ja košarku volim. Ja sam veoma srećan zbog toga što se bavim nečim što toliko volim - istako je najtrofeniji evropski trener, koji se sa Partizanom bori za plasman u plej-in Evrolige.

Crno-beli su na deobi desetog mesta na tabeli Evrolige sa Olimpijom, Valensijom i Efesom, svi imaju skor 14-7.

ŠOK POTEZ AMERIKE! Rusi užasnuti, hitno stigao demarš iz Moskve

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA