Najnovije

Amerika izaziva rat u Bosni

Nacistički zloduh i američki klovn, Kristijan Šmit čini sve d izazove novi, krvavi rat u Bosni i Hercegovini. Šmit. po nalogu SAD, ruši Evropsku politiku u BiH - ponovo, sprečava Bosnu i Hercegovinu na putu pridruživanja Evropskoj Uniji i provocira sukobe.

Piše: DŽevad Galijašević

U duhu te maligne politike, američki obavještajci upozoravaju na  povećani rizik od međuetničkog nasilja i zašto tvrde da su mogući lokalni vjerski sukobi koje sami planiraju a za koje opotužuju Rusiju.

UKRAJINA – MEKA I MEDINA AMERIČKIH DŽIHADISTA 

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je da je u sukobima u Ukrajini do sada poginulo 90 državljana BiH koji su ratovali na strani nacističkih vlasti u Kijevu.
Ruski podaci otkrivaju da je od početka izbijanja sukoba u Ukrajini u tu zemlju došlo  207 najamnika iz BiH. Najviše stranih boraca sa područja Balkana koji su u protekle dvije godine došli da ratuju na strani Kijeva bilo je iz Hrvatske (335), od čega je poginulo 152, zatim iz BiH, dok je iz Albanije u ukrajinskim snagama do sada bilo angažovano 192 boraca, od čega je poginulo njih 87. Sa prostora tzv. Kosova u Ukrajinu je, prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, došao 191 plaćenik, od čega je do sada poginulo njih 87.

Inače, sve najvažnije bitke danas, biju se u ruskom dvorištu i oko Rusije pa sva najvažnija pitanja razvoja, kretanja i odnosa na planet,i kao i uvijek, rješavaju se tamo. Specijalna operacija koju Rusija vodi na području Ukrajine s ciljem njene denacifikacije i demilitarizacije, dovela je na taj prostor i istjerala na površinu pljačkaški i razbojnički mentalitet, evro-atlanttističkog monstruma, tzv. Zapadnog svijeta. Zapad je tu i zaglavio. Povlačeći resurse iz Afrike, bacajući svoje najjače vojne  potencijale u rat sa Rusijom, žrtvovao je vlastitu moć koju će teško obnaviti. A zatim je izgubio i Afriku. Posrtanje ekonomije, gubitak vojne premoći i odmjeravanje sa Kinom u Pacifiku . iscrpili su Zapad a Rusiju i Kinu nisu ni oslabili – čak ni načeli.

Zato su se vratili tradicionalno kukavičkom, na riječima fanatičnom Bliskom istoku i staru žrtvu, muslimane nastavili brutalno kažnjavati zbog svoje nemoći na pravom frontu. A muslimani kao i uvijek: podijeljeni, neorganizovani, neobrazovani i kukavički lajavci. Bez empatije za stradanje Gaze i braće u vjeri – šute i služe svoga američkog gospodara koji ih nastavlja bičevati. 

I naravno: ostao je stari zanat - kao mentalitet i slika stvarnog identiteta Zapada, primjenjen u Moskvi. Terorizam i mučko ubijanje civila koje će izvršavati ukrajinski nacisti i muslimanska ološ što će oživjeti staru propagandu o Islamskoj državi i njenom teroru. 

U tom smislu, pojava terorističkog djelovanja na prostoru Rusije, brutalna egzekucija žena i djece u Krokusu, velelijepom tržnom centru i Koncertnoj dvorani, baš kao i rušenje Sjevernog toka 2. i papad na Kerčki most te teroristička ubistva lidera Donjecka i Luganska, Darje Dugine i slične akcije na Krimu, Donbasu, Brjansku i Belgorodu, nisu baš neočekivane. Čak i kada djelovi Ukrajinskih službi učestvuju u organizovanju terorističkih akcija u kojima učestvuju neki lažni muslimani, vrijedi naglasiti da ne postoji, danas, nijedna organizacija i struktura, koja manifestuje punu spremnost i sposobnost upotrebe brutalnog nasilja a da nije zamišljena i organizovana u državnim, obavještajnim i bezbjednosnim strukturama Zapada. 

Od prvih koraka u tom pravcu, prodora u siromašni, neorganizovani i neobrazovani islamski svijet, koji poduzima Vlada Velike Britanije početkom dvadesetog vijeka i formiranja politički radikalne organizacije Muslimanska braća (1928.) zapad gradi svoju politička platformu za robusno djelovanje u islamskom svjetu. 
A preko njih svi veliki problemi dolaze i u Tamni vilajet u Bosni i Hercegovinu, u kojoj su se muslimanska braća probijala, uz pomoć nacista, preko Mladih muslimana, Handžar divizije i jerusalimskog muftije Al Hesejnija. Na kraju - devedesetih godina prošlog vijeka, sa Alijom Izetbegovićem, njegovom terorističkom i zločinačkom strankom SDA i uz pomoć muslimanske braće iz Londona, okupirali su zemlju i razorili institucije. Niko nije tako javno demonstrirao taj ogavni bosanski pesinluk kao ova bratija, šaljući vojsku ubica u Siriju i Irak tokom rata, a kasnije specijalne, obučene ubice za likvidacije u arapskom svijetu za račun zapadnih službi. 

Alija je formirao grupe za ubistva: Ševe, Laste, Odred el mudžahidin i mnoge druge i instzalira virus ludila u para-džemate a od svog naroda pravi paralelni umet odvojen od svega što je islamsko a što je sukobljeno sa junacima koji pronose slavu Islama boreći se za slobodu i integritet države Rusije, poput Ramzana Kadirova, lidera čečenske etničke zajednice. Pokretanje ratova, pljačka tuđih dobara i politička filozofija „divide et impera“, već odavno, na tom zapadu nisu samo režimska politika već mentalitet. Amerikanci, Englezi, Francuzi i NJemci, kao narodi, jesu ono što rade vjekovima: bezobzirno i bez kajanja. A mi smo tamo krenuli, jer pritisak bezobzirnog Zapada postaj neizdrživ: nemamo snage a još, nemamo gdje.

DŽevad Galijašević (Foto. Jutjub)

BiH NA VRATIMA EU KAO PRED VRATIMA PAKLA 

Iako je BiH zemlja pod nadzorom i potpunom kolonijalnom upravom – Zapadni rezervat, ipak su nacionalni lideri u njoj, napravili važan korak u dogovaranju iskazujući spremnost na kompromise.

To je toliko važno, jer, uopšte nije bitno gdje idemo ako idemo zajedno i ako nismo prijetnje jedni drugima tačnije sami sebi. Zato je ovo poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma najvažniji događaj u državi – važan jer je zajednički i pripada svima. Samo zajedničke pobjede su stvarne pobjede. Pojedinačne i providne pobjede jednih nad drugim istorodnim komšijama i istorijskom braćom predstavljaju i kratkoročno i dugoročno strašne poraze. 

Činjenica, da su lideri država članica Europske unije dali u Bruxellesu odobrenje Bosni i Hercegovini za otvaranje pregovora o pristupanju Europskoj uniji tj. da je Evropska komisija pozdravila napredak BiH i pozvala na ubrzano provođenje reformi u izvještaju u kome je zaključila, da BiH u dovoljnoj mjeri ispunjava uslove za početak dugog puta prema članstvu u Evropskoj uniji. Na sastanku u decembru 2023. godine čelnici zemalja EU-a dali su ''zeleno svjetlo'' otvaranju pregovora o pristupanju s Ukrajinom i Moldavijom, nakon što su te države poduzele važne korake utvrđene u izvještaju EK-a o proširenju od 8. novembra 2023. 

Čelnici su tada također izrazili spremnost za otvaranje pregovora o pristupanju s Bosnom i Hercegovinom kada se u potrebnoj mjeri ispune kriteriji za članstvo. Bosna i Hercegovina podnijela je zahtjev za članstvo u EU-u u veljači 2016. godine, a status zemlje kandidatkinje dodijeljen joj je u decembru 2022. 

Nadovezujući se na preporuke Komisije od 12. marta 2024., Evropsko vijeće odlučuje otvoriti pregovore o pristupanju s Bosnom i Hercegovinom. Evropsko vijeće poziva Komisiju da pripremi pregovarački okvir s ciljem da ga Vijeće usvoji u trenutku kada se poduzmu svi relevantni koraci navedeni u preporuci Komisije od 12. listopada 2022.”, kaže se u zaključcima Evropsokog vijeća. Sa oglašavanjem je požurio i Kristijan Šmit ali je ekspresno dobio odgovor od Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika: „Kristijan Šmit je lažov, smutljivac i lopov koji u Bosni i Hercegovini stalno i uporno pokušava očuvati svoju dobru platu od 24.000 evra i onda pokušava za nju da se bori, izjavio je večeras u Trebinju predsjednik RS Milorad Dodik, komentarišući Šmitovu izjavu da on čuva Dejtonski sporazum.

„On prvo nema ništa sa evropskim putem jer je lažan, a svi lopovi bježe od svoga lopovluka, pa i on, pokušavajući svim naporima doći na sjednicu Savjeta bezbjednosti UN kada se bude razgovaralo o BiH i smatram da će mu Amerikanci i drugi to upriličiti, što ne znači da je on legalan“, istakao je Dodik, napominjući da Evropljani moraju znati  da, ukoliko Šmit bude nametao bilo kakvo rješenje – Republika Srpska će reagovati na način kako se to najavljuje svih prethodnih mjeseci, jer, kako kaže, ako slučajno dođe do intervencije na izborni zakon – i Srpska će provesti svoje izbore koje Evropa ne mora priznati kao što ne priznaje Putina“. 

U pozadini američkih podvala i evropskih pokušaja „umirivanja Bosne“, I dok je ugledni, dok austrijski diplomata i šef kancelarije EU u BiH, Johan Satler vodi borbu za bolji položaj BiH, austrijske vlasti su podigle optužnicu protiv 10 mladića pripadnika radikalnog miljea a prvooptuženi je, 17-godišnjak iz Bosne i Hercegovine, zapažen od ranije i evidentiran kroz kontakte s osobama iz miljea ekstremnog i radikalnog islama. Banda je širila “strah i trepet” u bečkoj kvartu Meidlingu, gdje su, noževima,  molotovljevim koktelima, mačetama i kalašnjikovima izazivali strah i ucjenjivali lokalne trgovace. 

Nakon što su opljačkali i zapalili indijsku trgovinu mobilnih telefona, napravili su i bombu, piše Heute. Međutim, pljačkanje i zelenašnje nije bila njihova jedina aktivnost. Sve je više indicija o islamističkoj pozadini optuženih, čija se imena spominju u opsežnoj optužnici.  Kao glavno okupljalište ove mlade bande navode se prostorije džamije u Meidlingu. Tokom saslušanja neki od maloljetnika su rekli da je njihova grupa slijedila islamističku ideologiju, te da su trojica osumnjičenih navodno su bili simpatizeri Islamske države (IS).

I kada se završi ova vrsta terorističke škole i obuke, jasno je da će mnogi od njih biti upućeni tamo gdje je Zapadu najpotrebnije - u Ukrajinu.a na Moskvu udariti terorizmom, kako i priliči ludacima!

VLADIMIR DIMITRIJEVIĆ: Seksualna revolucija i konačno izumiranje

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA