Najnovije

"BABA JAGA" ISPADE ZLATA VREDNA: Zaplenjeni ukrajinski dron neprocenjiv za Ruse!

Ruski stručnjaci identifikovali su mesto gde se montiraju bespilotne letelice "Baba Jaga" Oružanih snaga Ukrajine, piše "Ria Novosti".

Specijalisti ruskog Centra za integrisana bespilotna rešenja (CKBR) proučili su zarobljeni ukrajinski dron "Baba Jaga" i saznali koordinate mesta njihovog sklapanja i lanac isporuka njegovih komponenti, rekao je generalni direktor centra Dimitrij Kuzjakin u intervjuu za rusku agenciju.

"Kada smo dobili prvi zaplenjeni dron 'Baba Jaga' nije se tako ni zvao. Uspeli smo da 'porazgovaramo' sa dronom i saznali smo da 'Baba Jaga' nije odmah stigla na front. Dugo je putovala istočnom Evropom i Ukrajinom. Sve tačke koje nam je pokazala upoređene su sa drugim informacijama i kao rezultat dobijeni su neprocenjivi podaci o lancima logistike, magacinima, proizvodnji i poligonima", rekao je on.

Kako je pojasnio Kuzjakin, pomoću navigacionog računara i kontrolora leta uspeli su da rekonstruišu potpunu sliku, ne samo borbene upotrebe "Baba Jage", već i logistike, sklapanja i koordinate njenih probnih letova.

Sagovornik agencije je napomenuo da se sve informacije koje dobiju stručnjaci Centra za integrisana bespilotna rešenja prilikom proučavanja zaplenjenih ukrajinskih dronova predaju "vlastima i specijalizovanim organizacijama".

"To je taj slučaj kada baza elemenata govori mnogo više od bilo kog agenta, špijuna ili specijaliste za bespilotne letelice protivnika", rekao je generalni direktor Centra za integrisana bespilotna rešenja".

Bespilotne letelice "Baba Jaga" – najčešće nose minobacačke granate od 120 mm i avionsku municiju, kao i bombe teške 25 i 50 kilograma.

Pročitajte OVDE sa kim Zavetnici idu na izbore u Beogradu

Izvor: RIA Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA