Najnovije

Sarajevska vlast provocira rat, a Bošnjake čini saučesnicima genocida nad Palestincima Gaze

Amerikanci planiraju kidnapovati ili ubiti Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Britanske specijalne, vojne, interventne jedinice su planirane da budu izvršioci  ove polu-tajne operacije.

Piše: DŽevad Galijašević

Cilj je uglavnom poznat: razbijanje političke moći srpskog naroda na Balkanu i ukidanje Republike Srpske zbog čega su, pojedini, sarajevski Bošnjaci, požurili u prve redove kao učesnici u ovom procesu koji pokreće novi rat. Prvi među tim, američkim Bošnjacima i NATO muslimanima, Elmedin Konaković, je istovremeno, Ministar inostranih poslova BiH i jaran šefovima najvećeg narko kartela sa Balkana – inače, „muslimanskog narko kartela“ koji djeluje iz Dubaija

BLISKI ISTOK GORI A BALKAN POTPALJUJU BOŠNJACI:

Događaj koji nužno mjenja svijet na bolje i slabi hegemoniju geopolitičkog karcinoma SAD-NATO - rat u Ukrajini, strateska snaga resursa i teritorije, uz vojnu moć Rusije - efikasnost vojnog djelovanja kao i sistem komandovanja i subordinacije, postaju jednako otrežnjujući i za Zapadni Svijet i za Kinu, koji su vjerovali da je samo novac i ekonomska moć, uslov globalne snage i geopolitičke moći u svjetskoj areni. Zato je procjena, o mogućem svjetskom ratu, iz kojih god izvora dolazila, uglavnom pogrešna jer nema svjetskog rata bez sukoba SAD i Rusija ili SAD i Kina – a toga neće biti. Kao što neće biti prljavijeg, genocidnog sukoba od ovoga kome svjedočimo u Gazi, ali će se nastaviti sa  aktivnostima koje grade nova i oživljavaju stara krizna žarišta; ograničene i kontrolisane ratne sukobe, kao sredstvo novog pozicioniranja i omeđivanja zona interesa Zapadnog bloka, sa jedne strane i Rusko-Kineskog bloka u nastajanju. Američka volja i sposobnost da širi nestabilnost, postoji još uvjek ali moć upravljanja državama i narodima se konačno smanjila, istopila i gotovo nepovratno nestala. Konačno, dolazi do rađanja novog, ali, najnovijeg svjetskog poretka. I dok Rusija postaje gospodar situacije na pravoslavnom istoku, Africi i na Arktiku, SAD, uz genocidnu politiku i  brutalnost Netanjahovog Izraela, otvara nove ratove na Bliskom i Srednjem istoku, provocira Iran, diže tenzije u azijsko-pacifičkom regionu i priprema rat na Balkanu.  

U američkoj taktici izazivanja kriza, sluge i svi mobilni potencijali, paravojne strukture poput Al kaide i ISIL-a, igraju značajnu ulogu. Za novi rat u Bosni trebaju im političke propalice i ucjenjeni predstavnici nove, bošnjačke vlasti tri stranke: SDP, NiP i Naša Stranka pa  njihova spremnost za uvlačenje Bošnjaka u novi rat sa Srpskim narodom postaje glasna i pouzdana. Zlonamjerna, politika Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država, baš kao smušena politika NJemačke i Francuske, kreiraju nestabilan Balkan i podstiču sukob Bošnjaka i Srba. Razgovori i dogovori o evropskom putu su prekinuti za sva vremena i uzalud ih pokušavaju  obnoviti, predsjednik Mađarske vlade Viktor Orban i  austrijski diplomata, šef kancelarije EU, Johan Satler. Amerikanci su odlučili da bude rat – i rat će biti.

Jer novi ministar inostranih poslova BiH Elmedin Konaković sa narko dilerima iz Dubaija: vehabijama i teroristima iz Sirije i onim, koji su  iz Guantanama upućeni „svojoj braći“ BiH, uz debate pune mržnje na sarajevskim medijima, koje traju danima predvodi američki ratni pohod na bošnjačkoj strani. Pomaže i Zlatko Lagumdžija, ambasador BiH u Ujedinjenim nacijama, ugovaranjem udara na Republiku Srpsku  Srbiju,i na najavljenoj Generalnoj skupštini UN o „najnovijoj rezoluciji o Srebrenici“ šaljući jedinstven i razumljiv signal američkoj politici: “Mi Bošnjaci prihvatamo rat i spremni smo za njega“. 

Uz pravljenje raznih performansa u medijima i na ulicama etnički čistog, muslimanskog Sarajeva, i ovom akcijom, vode ka planskom stvaranju uslova, da se kroz tumačenje proteklog rata i Srebrenice, kao posebnog  događaja, etiketriraju i satanizuju Srbi ali i izazove totalni sukob i prekid bilo kakve komunikacije među vladama i narodima u BiH. I ne samo to, jer bošnjačka uloga, ima ipak i novu, veliku i skrivenu svrhu. U ovom trenutku, sa svojim vođama, Bošnjaci učestvuju u ubijanju Palestinaca, što je najsramnija uloga koju su bošnjačke elite prihvatili u ime prividno muslimanskog u biti amerikaniziranog djelića BiH, znanog kao Fildžanistan..   

Dajući podršku bosanskim muslimanima amerikanci, kao najveće ubice muslimana u istoriji, poručuju islamskom svijetu, da oni nisu protiv Islama i da štite muslimane Balkana. Bošnjaci su tu glavni glumci a njihove nove vođe, političke trojke iz Sarajeva, sa Konakovićem na čelu predstavljaju tek običnu zapadnu fekaliju koju je osmanska kanalizacija, (neki je zovu civilizacijom), davno ozbacila na Balkan, da služi kao pokriće svim zapadnim gadostima i zločinima. 
Povampirenom pričom o „patnji bošnjaka Srebrenice“ sakriva se prava patnja, i stvarna genocidna namjera Izraelske Vlade i vojnih struktura da u pojasu Gaze pobiju i istrebe Palestrince.

Gorak ukus, zbog brutalnog razaranja domova, zgrada, bolnica, javnih ustanova, sirotišta, puteva i cijele infrastrukture neophodne za život uz masovno uijanje nenaoružanih žrtava, djece i žena – ubijanje i progon koji Izrael čini uz podršku SAD i sa američkim nosačima aviona kao čuvara sistema ovih genocidnih akcija i zločinačke suštine, ublažiće lažni muslimani Bosne. Pričom o događajima koji su se odvijali prije tri decenije Bošnjaci učestvuju u održavanju propagandne matrice po kojoj Amerikanci brinu za jadne i napaćene  muslimane u Bosni. U najavljenoj debati koju pokreće njgenocidnija država-nacija u Evropi, NJemačka, reflektori javnosti okrenuće se u prošlost kako ne bi bacili svjetlo na genocid koji upravo traje svom silinom. Za šest mjeseci Izraelskih nacističkih napada na Gazu koju su i napravili koncentracionim logorom, ubijeno je 108.000 palestinaca – što znači više nego žrtava svih naroda u građanskom ratu u BiH, devedesetih.
Za tih pola godine, u Gazi je uijeno oko 65.000 žena i djece što je jednako ukupnim bošnjačkim žrtvama u četiri godine rata. Samo što, ubijanje palestinaca– taj strašni zločin, još traje i dobija na zamahu. A to Bošnjaci, lažni muslimani žele sakriti, napadajući po ko zna koji put, svoje komšije Srbe...uporno, pogano i agresivno.

VEHABIJE I NARKO KARTELI ZAJEDNO U AKCIJI 

Nema sumnje, da među Bošnjacima postoji mnogo fanatika, koji ne žele saradnju ova dva naroda i koji rat i Srebrenicu danas, žele da iskoriste kao zalog i temelj, novog, projektovanog i najavljenog rata, ali Bošnjački narod u cijelini, mora prestati tolerisati takve neodgovorne pojedince i prestati pokazivati razumijevanje za zločince u svojim redovima a vjerske ekstremiste i njihove organizacione forme konačno pravno sankcionisati i onemogućiti da ruše mir i stabilnost u zemlji. Svakako i zaustaviti ljude poput Konakovića koji želi da se stavi na čelo planiranog haosa i rata. Isključivo u američkom interesu. Ipak sukob ne bi trebao biti lokalni, već regionalni.

Pa u tu svrhu, Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde (NiP), pozvao je na radni ručak i sastanak političkih predstavnika Bošnjaka regiona, pod nazivom "Položaj i status Bošnjaka u regiji", koji će biti održan u petak, 12. aprila u Sarajevu, ali su mu već stigle najmanje dvije odbijenice, kao i optužba da kopira predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Na spisku pozvanih učesnika, preme nezvaničnim informacijama, nalaze se Ervin Ibrahimović, predsjednik Bošnjačke stranke (Crna Gora), Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja (Srbija), Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka, predsjednik SDP Srbija Rasim LJajić, Armin Hodžić, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća i mnogi drugi. Tu su još:  Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a, Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH, Šemsudin Mehmedović predsjednik stranke Naprijed.
Međutim, lider SDA Bakir Izetbegović odbio je poziv i javno je objavio i svoje razloge za takvu odluku.

"Primio sam poziv Elmedina Konakovića za 'radni ručak' o 'položaju i statusu Bošnjaka u regiji'. Pozivu se, naravno, neću odazvati", istakao je Izetbegović, te je kao osnovni razlog saopštio da je to "Konakovićeva vodeća uloga u grupaciji stranaka koja je zbog vlastitih interesa pogazila izbornu volju Bošnjaka, njihovo dostojanstvo i nacionalni interes", pa dodaje i ovo:

"Konakovićevu fotelju su Bošnjaci i drugi bosanski patrioti platili nedopustivim ustupcima i predajom niza vitalno važnih pozicija u državnim i federalnim institucijama i javnim preduzećima. Po njegovoj pameti Bošnjake u BiH predstavlja politička manjina spremna da proda vlastito dostojanstvo i snishodljivo ispunjava zahtjeve političkih predstavnika Srba i Hrvata, što mu oduzima legitimitet da uopće govori o statusu Bošnjaka", naveo je Izetbegović.
I delegat SBiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH DŽemal Smajić najavio je da se ova stranka, neće odazvati pozivu Konakovića na sastanak političkih predstavnika Bošnjaka iz cijelog regiona.

Potez Konakovića nazvao je zadnjim u nizu nepromišljenih i nezrelih vladajuće Trojke a lidera NiP-a nazvao, glavnim Bošnjakom u Trojci.
"Ironično je da čovjek koji pogazi volju Bošnjaka na izborima 2022. godine i pristane „vezati konja gdje mu aga kaže“, hoće da okupi Bošnjake. Osim toga očito je ovo pokušaj kopije Vučićevog poziva da okupi Srbe iz regije na Vaskršnjem saboru", naveo je Smajić.

Ipak u čaršiji se pitaju: zašto, bajramsko-saborna diplomatija Elmedina Konaković, na "svenacionalno okupljanje" nije pozvao svoje jarane i poslovne partnere, Bošnjake iz Dubaija kad su već tu predstavnici narko kartela iz Sandžaka i sa Kosova?!

O skupu trećeg dana Bajrama na Ilidži, sam lider NIP-a kaže:

"Mnogo je važnih identitetskih pitanja. Jezik religija, tradicija, kultura i još neke. Zajedničko djelovanje izabranih parlamentraca jedna je od ideja..." što u potpunosti odgovara izjavama, koje su se davno čule oko već najavljenog Vaskršnjeg sabora srpskog naroda.

A kad se, krnji, Konakovićevi Bošnjaci skupe na Ilidži, ostaje pitanje: Hoće li poruka, da su svi Bošnjaci spremni za rat, koju dobošari rata šalju amerikancima, biti dovoljno kredibilna ako iza nje ne stoji najveća nacionalno-islamska stranka SDA?!

Ili je planirano, da kao i devedsetih, Bošnjaci, u rat uđu postepeno, bez žurbe, dok milom ili silom, ne budu svi mobilisani i upotrebljeni.
Tako je to izgledalo i u Ukrajini – pametan narod bi izvukao pouku! 

Ostale tekstove DŽevada Galijaševića čitajte OVDE.

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA