Najnovije

BRITANCI JAVLJAJU PAKAO U JULU: Biće to veliki napad na Rusiju sa jednim ciljem

Ukrajinski zvaničnici tvrde da će Kijev pokušati da uništi Krimski most do sredine jula, piše britanski list „San“, prenosi Sputnik.

Eksperti koje je list kontaktirao navode da bi Ukrajina mogla da upotrebi od 20 do 40 raketa „storm šedou“ za gađanje kolovoza mosta i da upotrebi bespilotne čamce za raznošenje potpornih stubova.

Kremlj je više puta naglašavao da terorističke metode kijevskog režima, koji napada civilne objekte, dodatno uveravaju u potrebu da se ciljevi ruske specijalne operacije u potpunosti sprovedu.

Na Krimskom mostu je 8. oktobra 2022. eksplodirao kamion usled čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom na teretnom vozu, a delimično se urušio deo mosta. Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) saopštila je da iza terorističkog napada stoje ukrajinske vlasti, a Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) odbila je da komentariše informacije o svojoj umešanosti.

Krimski most još jednom je napadnut u noći 17. jula 2023. sa dva bespilotna čamca. U eksploziji je oštećen drumski deo mosta, povređena je jedna devojčica, dok su njeni roditelji poginuli, prenosi Sputnjik.

KREĆE POTPUNI RASPAD KIJEVA I CELE UKRAJINE: Počinju velike pripreme za priznanje poraza

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA