Najnovije

BAJDEN PONOVO BRILJIRA: Upozorio Izrael da ne napada Izrael (VIDEO)

U svom najnovijem gafu, američki lider je naveo kako je jevrejskoj državi poručio da ne napada Haifu, lučki grad na severu Izraela, umesto Rafu, grad na jugu Pojasa Gaze.

Američki predsednik DŽozef Bajden imao je novi lapsus govoreći o palestinsko-izraelskom sukobu tokom ekskluzivnog intervjua sa novinarom Rešadom Hadsonom, čime je ponovo izazvao zabrinutost javnosti zbog njegovog mentalnog stanja.

Tokom dijaloga, američki predsednik je rekao da je "upozorio izraelsku vladu da ne napada samu sebe", pomešavši grad Rafu, na jugu pojasa Gaze, sa Haifom, lučkim gradom na severu Izraela.

"I jasno sam stavio do znanja Izraelcima: 'Nemojte napredovati prema Haifi'", rekao je Bajden, očigledno misleći na Rafu.

Predsednik je zatim utihnuo jer je izgleda izgubio tok misli i nastavio da govori o iranskom napadu na Izrael tokom vikenda. 

Predsednikov gaf nije prošao nezapaženo, pa je među prvima reagovala porttparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Bajden je zabranio Izraelu da napadne Haifu. Još samo da zabrani sebi učešće na izborima. Bilo bi smešno da taj čovek nije usmerio milijarde dolara i kolosalne količine oružja u ratove širom sveta",  napisala je Zaharova na Telegramu.

SPREČEN ATENTAT NA ZELENSKOG! Uhapšeni Poljak sa Rusima planirao likvidaciju ukrajinskog predsednika

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA