Najnovije

JOVANOVIĆ PROTIV IZLASKA NA IZBORE: Prekasno je - neka se Vučić igra sam!

Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije, nakon odluke vlasti da se lokalni i beogradski izbori održe 2. juna, kaže da je njegov lični stav da ne bi trebalo učestvovati na njima i da bi trebalo pustiti Aleksandra Vučića "da se igra sam".
Jovanović: Neka se Vučić igra sam!

Jovanović: Neka se Vučić igra sam!

On je rekao da smatra da bi eventualni izlazak opozicije na izbore pokazao odsustvo samopoštovanja, ali da će o svim narednim odlukama diskutovati na organima stranke i da će se konsultovati sa svojim partnerima iz Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije s kojima čine koaliciju NADA.

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić obratila se javnosti na konferenciji za medije i rekla da je u dogovoru sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem donela odluku da svi izbori budu 2. juna.

Jovanović smatra da je ovakva odluka još jedan pokazatelj da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić igra sa institucijama i opozicijom.

- Takvu odluku najaviti 18. aprila, formalizovati za dan ili dva zaista pokazuje koliko taj čovek razmišlja isključivo da ostane samo na vlasti. To je istovremeno pokazatelj i snage opozicije i nadam se da će celokupna parlamentarna opozicija biti svesna te snage koja može da dovede do jedinog cilja koji treba da ostane, a to je da se izborimo za elementarne uslove za fer i poštene izbore - naglašava on i dodaje da se to ne može dogoditi do 2. juna.

- Prekasno je. Mi smo uputili poziv pre više od četiri nedelje, a vlast je sama birala rokove koji su najkasniji mogući. Ta snaga koju je opozicija pokazala, ako ćemo iskreno i jedinstvo… Ona mora da bude svesna toga. Mi moramo da budemo posvećeni krajnjem cilju, a to je pomeranje svih izbora na jesen, nakon što se ostvare elemenarni uslovi za koliko, toliko fer izbore - ponavlja Jovanović.

On dodaje da je njegov lični stav da ne bi trebalo učestvovati na izborima.

- Pošto se Aleksandar Vučić zaista igra sa državom i pošto su ovo suštinski izbori Kristofera Hila (ambasadora SAD prim.aut), ja bih ga lično ostavio da se igra sam i ostao pri stavu koji je kod nas u Novom DSS-u već neko vreme definisan. To je moje lični stav, a mi ćemo imati razgovore na organima stranke i sa partnerima iz koalicije, ali ponavljam - izlazak na ove izbore bi pokazao koliko nemamo samopoštovanja kao opozicija i koliko dozvoljavamo da se Aleksandar Vučić igra sa svim i svačim. Svima je jasno da do 2. Juna birački spisak ne može da se pročisti, svima je jasno da su oni sve vreme radili na hiljadama slučajeva "Mala Krsna" i da 25-30 dana kampanje i medija, koji opet neće biti otvoreni, neće ništa promeniti. U tom smislu, nek se Vučić igra sam, a mi treba da mu odgovorimo na ulici - zaključio je Jovanović za Nova.rs.

Pročitajte OVDE više o reakcijama opozicionih političara na odluku o raspisivanju svih izbora za 2. jun

Izvor: Direktno / Nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA