Najnovije

BITKA ZA ČASOV JAR: "Sada su praktično svi putevi pod našom kontrolom"

Grad Časov Jar u Donjeckoj Narodnoj Republici, koji je od 2014. godine postao važno logističko čvorište ukrajinske komande, gubi strateški značaj za ukrajinske oružane snage nakon što su ruske trupe preuzele vatrenu kontrolu nad putevima koji tamo vode, saopštio je Sputnjiku Igor Kimakovski, savetnik šefa DNR Denis Pušilin.

„Sada, imajući u vidu činjenicu da su naše trupe već kilometar od Časova Jara, pojavljuju se veoma ozbiljni problemi za Oružane snage Ukrajine, jer je ovo logističko čvorište sa skladištima, utvrđenjima i zalihama. Sada su praktično svi putevi pod našom kontrolom, tako da će za Oružane snage Ukrajine ovaj grad uskoro izgubiti strateški značaj koji je imao pre operacija za oslobađanje Artjomovska i Časovog jara“, rekao je on.

Kako je primetio Kimakovski, neprijatelj još od 2014. godine koristi Časov Jar za rotaciju: tamo su dovedene sveže jedinice iz drugih regiona Ukrajine.

Ka-52 uništio ukrajinske diverzante

Ruski jurišni helikopteri Ka-52 uništili su ukrajinsku diverzantsko-izviđačku grupu na kupjanskom pravcu, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije. Udar je izveden nevođenim avionskim raketama S-8.

Udarnu grupu činili su izviđačko-jurišni helikopter Ka-52 Aligator, transportno-borbeni helikopter Mi-35M i višenamenski helikopter Mi-8. Osim toga, helikoptere prate i specijalisti grupe za potragu i spasavanje i grupe za vatrenu podršku.

Tokom specijalne vojne operacije, vojna avijacija je angažovana za praćenje konvoja, uništavanje oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine, dostavljanje trupa, vojnog tereta i kao vazdušna podrška jedinicama koje izvršavaju zadatke u okviru specijalne vojne operacije.

To je to! Putinov bezbednjak potvrdio šokantne vesti! Svi mislili da Putin preteruje, a ono...

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA