Najnovije

SAKRILI BOMBE U IKONE! Prevozili eksploziv iz Ukrajine preko EU u Rusiju

Putanja preko koje su krijumčari pokušali da u Rusiju unesu eksploziv uključuje i Rumuniju i Mađarsku, a krijumčari su eksplozivna sredstva sakrili u crkvene predmete i ikone.

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije saopštila je danas da je razotkrila kanal putem kojeg se iz Ukrajine, preko zemalja Evropske unije, u Rusiju krijumčario eksploziv strane proizvodnje, koji je bio sakriven u pravoslavnim ikonama i crkvenim predmetima. 

Eksploziv je putovao po putanji Ukrajina-Rumunija-Mađarska-Slovačka-Poljska-Litvanija-Letonija-Rusija, a zaplenjeno je 27 eksploziva ručne izrade sakrivenih u ikonama, 70 kilograma industrijski proizvedenog plastičnog eksploziva velike snage, 91 električni detonator i komponente za ručni bacač raketa RPG-7.

FSB dodaje da je služba privela jednu osobu - prevoznika - za koju se smatra da umešana u krijumčarenje, a istražni odsek FSB-a pokrenuo je istragu o nezakonitom prolasku kroz granicu eksplozivnih naprava, koji je ranije dogovorila grupa lica.

Operacija prebacivanja eksploziva u Rusiju razotkrivena je u Pskovskoj oblasti Rusije, na granici sa Estonijom i Letonijom, a plan je bio da se pošiljka isporuči u Moskvu.

"Svi organizatori i saučesnici zločina, uključujući strane državljane, biće stavljeni na poternicu i procesuirani u skladu sa ruskim zakonodavstvom", obećava FSB.

Horor jutro u Rusiji! Novi stravičan napad! Objavljeni prvi snimci: Eksplozija zatresla zgradu, ljudi panično beže!

Izvir: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA