Najnovije

UKRAJINCI MASOVNO BEŽE IZ HARKOVA! Putinova vojska spremna na juriš (VIDEO)

Zbog izjava lokalnih zvaničnika Harkova da je kompletna infrastruktura uništena, bombardovanja ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga i glasina da će ruske snage uskoro izvršiti ofanzivu u tom pravcu, počeo je egzodus stanovništva iz grada, javlja ruski novinar Jurij Podoljaka.

- Stanovnici Harkova masovno napuštaju grad, nastale su gužve na kontrolnim punktovima na izlazima iz grada, rekao je u emisiji Solovjov uživo ruski pukovnik - Vitalij Kiseljev.
Kako navode ruski Telegram kanali, stanovnici Harkova svedoče da je u gradu sve manje hran i da zalihe se smanjuju.

Kako oni navode, to se možda namerno radi, kako bi što više ljudi otišlo pre većih borbenih dejstava.
- Perspektiva da postanu živi štit za Oružane snage Ukrajine, uplašila je desetine hiljada stanovnika Harkova koji su danas počeli da napuštaju grad - zaključuju ruski ratni dopisnici na Telegramu.

Podsetimo, u samom gradu je veoma aktivno i rusko "podzemlje" koje aktivno sabotira akcije Oružanih snaga Ukrajine i odaje lokacije osetljivih meta širom grada.

 

Harkov je udaljen svega 30-ak km od ruske granice, ali Rusi nisu uspeli da ga zauzmu za dve godine rata, pa se sada računa da bi na proleće mogli da pokušaju novu ofanzivu i zauzmu grad i zato im je potrebno nova mobilizacija. 

S druge strane, i Ukrajina sprema novu masovnu mobilizaciju, pa se očekuje da će i Ukrajinci i Rusi uskoro, krajem aprila ili početkom maja ove godine, krenuti u nove prolećne ofanzivne operacije.

SAKRILI BOMBE U IKONE! Prevozili eksploziv iz Ukrajine preko EU u Rusiju

Izvor: Informer.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA