Najnovije

Rusi sada imaju povoljnije uslove za ofanzivu nego ikad

Ruska vojska bi uskoro mogla potpuno da uruši front Oružanih snaga Ukrajine, ocenio je analitičar američke korporacije RAND Corporation (u Rusiji proglašena za nepoželjnu) Brejden Sperling.

„Rekao bih da su se sada stvorili najpovoljniji uslovi za ruski prodor, povoljniji nego ikad od početka sukoba“, naglasio je.

I nastavio: „Za Ukrajinu je situacija sve očajnija. Ruska vojska je višestruko nadmoćnija od Oružanih snaga Ukrajine u pogledu vatrene moći, očigledan je i akutni nedostatak protivvazdušne odbrane, a zapadni partneri Kijeva ne žure da mu pruže pomoć.

„Neki delovi linije fronta možda će se urušiti“, zaključuje Sperling.

Sukob u Ukrajini može se završiti brže nego što se ranije očekivalo zbog odbijanja najradikalnijih nacionalističkih bataljona Oružanih snaga Ukrajine da uđu u borbu, izjavio je bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor.

„Zanimljivo je da je u poslednja 24 sata jedna od ozloglašenih ukrajinskih paravojnih organizacija, koja je koristila nacističke simbole, odbila da se bori: „Nećemo više da ginemo u ovolikom broju“.

Prema njegovom mišljenju, to ukazuje da je sukob u Ukrajini u završnoj fazi.

„Ovo bi se sve moglo završiti mnogo brže nego što sam mislio, jer se Rusi postepeno kreću prema Dnjepru. U narednih mesec i po dana videćemo da sve teritorije istočno od te reke kontrolišu Rusi“, predviđa Mekgregor.

BEŽANIJA IZ KATARA: Hamas premešta centralnu bazu!?

Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA