Najnovije

NEBENZJA "PONIŠTIO" OSMANIJEVU: Vi ste ovde kao privatno lice!

Stalni predstavnik Ruske Federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja kritikovao je predsednicu privremenih institucija Vjosu Osmani.
Nebenzja

Nebenzja

Prilikom predstavljanja izveštaja o radu Misije UN na Kosovu i Metohiji (UNMIK), Osmanijeva je na sednicu dovela žene za koje tvrdi da su ih silovali Srbi i koje bi trebalo da "svedoče" o navodnim srpskim zločinima.

Šefica prištinske delegacije, zbog koje je inače kasnila sednica, jer je njena delegacija zadržana na ulazu u zgradu, rekla je da su te žene "savetnice" u njenom "kabinetu".

Ruski predstavnik Nebenzja odreagovao je optuživši Osmanijevu da "krši procedure" i poručio da "gospođa Osmani može da misli da ima neki kabinet, ali je u SB UN prisutna kao privatno lice".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić takođe je reagovao na izjavu Osmanijeve poručivši i njoj i Savetu bezbednosti da su na sednicu dovedeni ljudi koji "ovde ne pripadaju, ni diplomatskom koru ni savetnicima".

"Ovo je neka vrsta političkog teatra i kao neka nameštaljka za srpsku delegaciju. Kao da je neki sudski proces suđenje šta se desilo pre 25 godina, nijedna reč o izveštaju u poslednjih šest meseci. Bio sam potpuno fokusiran na izveštaj Karoline Zijade. Što nas niste obavestili ko će da bude član svake delegacije? Da li zaista verujete da nije bilo silovanih Srpkinja na Kosovu", upitao je Vučić.

On je podsetio na Maricu Minić iz Bijelog Polja "koja je bila silovana nekoliko puta, a onda zaklana. Ali to nije bila tema našeg današnjeg sastanka. Molim vas sledeći put nas barem obavestite, kao jednog od osnivača UN, da će neki građani dovesti neke ljude kako bi krivicu svalili na drugu stranu", poručio je Vučić.

Pročitajte OVDE više o Vučićevom obraćanju na sednici SB UN o Kosmetu

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA