Najnovije

Propao referendum za smenu gradonačelnika na severu Kosova i Metohije, glasala samo 253 birača

Centralna izborna komisija (CIK) u Prištini saopštila je da su u nedelju na referendumu o smeni gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova i Metohije glasala 253 građanina od 46.556 koliko ih je upisano u birački spisak.

Prema uputstvu koje su usvojile privremene prištinske institucije, da bi referendum uspeo, bilo je potrebno da izađe 50 odsto plus jedan upisanih birača.

U Kosovskoj Mitrovici glasalo je 111 birača, u Zubinom Potoku 18 , u Leposaviću 124 , dok u Zvečanu niko nije glasao.

Sva 23 biračkih mesta u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan zatvorena su na vreme, u 19 časova, javio je Tanjug.

Ono što je obeležilo referendum su izuzetno niska izlaznost, prisustvo velikog broja pripadnika tzv. kosovske policije i instaliranje kamera koje su pratile proces glasanja, kao i bojkot Srba koji su poslušali apele političkih predstavnika s Kosova i Metohije da ne učestvuju u glasanju.

Priština je danas u četiri opštine na severu organizovala referendum o smeni gradonačelnika Albanaca, izabranih na izborima u aprilu prošle godine glasovima oko tri odsto birača, a srpske stranke na Kosovu i Metohiji pozvale su na bojkot zbog uslova koje su privremene institucije propisale, a kojima je učinjeno sve da referendum ne uspe.

„JOJ, PA TO JE ONA ŠTO PRODAJE DECU“: Pogodio sam u živac međunarodni kartel, sad se svete! (VIDEO)

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA