Najnovije

ESTONIJA ĆE DOBITI PO NOSU! Spremaju veliki udarac Rusku Federaciju

Vlasti Estonije prete da će zatvoriti one pravoslavne parohije u zemlji koje ne prekinu vezu sa Ruskom pravoslavnom crkvom (RPC), izjavio je šef Ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje Lauri Laenemets.

„Postoji kanonska veza između Moskovske patrijaršije i Estonske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije – one su deo jedne celine i u strogoj su podređenosti. Cilj države (Estonije) je da prekine sve odnose, kanonske i pravne, lokalnih verskih zajednica sa Moskvom“, rekao je on prilikom posete manastiru Uspenja Bogorodice u Pjuhtici.

Ministar je dodao da je starešina hrama igumanija Filareta izjavila da „njih izjave patrijarha Kirila ni na šta ne obavezuju“, međutim, „sa stanovišta crkvenog prava, situacija je mnogo komplikovanija“.

Istovremeno, u komentaru za radio Estonske nacionalne radiodifuzije (ERR), Laenemets je rekao da one parohije koje se ne potčine patrijarhu Kirilu i ne odreknu veze sa Moskvom, država će u jednom trenutku morati da putem suda prinudno prekine (njihovu delatnost).

ŠTA OVO ZNAČI? U Litvaniji počinju velike vežbe nemačke vojske

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA