Najnovije

JOVANOVIĆ "ISPROZIVAO" VUČIĆA: On je prihvatio da "Kosovo" bude deo Saveta Evrope, samo ga je Zapad izneverio...

Miloš Jovanović, predsednik Novog DSS-a, u intervjuu za list Danas, tvrdi da je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio da "nema problem da "Kosovo" postane članica Saveta Evrope".
Jovanović

Jovanović

Na pitanje o najavi srpskih vlasti da će Srbija prekinuti svoje članstvo u Savetu Evrope, ukoliko tzv. Kosovo bude primljeno, Jovanović kaže:

“Član 4. francusko-nemačkog sporazuma koji je Vučić protivustavno prihvatio predviđa da se Srbija neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji. Uostalom, Aleksandar Vučić je sam rekao da nema problem da Kosovo postane članica Saveta Evrope ali da su ga izneverili zapadni partneri jer je zauzvrat trebalo da se oformi Zajednica srpskih opština što još uvek nije učinjeno.”

Jovanović ističe da “kosovsku politiku” aktuelnih vlasti smatra izdajom, a prokomentarisao je i to što je “Ohridski sporazum” postao deo pregovaračkog okvira sa EU, ističući da se on zalaže za “saradnju sa EU, ali ne i za članstvo”.

“Time se konačno formalizovala situacija na koju ukazujem evo već više od petnaest godina. I Kosovo i Evropa je bila neodgovorna i politikantska laž i prevara svih vlasti u Srbiji od 2008. godine. Došli smo sada do naplate računa za tu neverovatnu neodgovornost srpskih političkih elita i u mnogo lošijoj poziciji smo stavljeni pred izbor: ili EU ili odbrana Kosova i Metohije odnosno Srbije. Znate moj stav – saradnja sa EU, ali ne članstvo.”, kaže Jovanović.

Pročitajte OVDE zašto je Đilas isključio Grbovića iz zajedničke poslaničke grupe

Izvor: Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA