Najnovije

Filip Vujanović pokušavao da pomogne Sarajevu oko antisrpske rezolucije o Srebrenici: Preko Novaka Kilibarde nudio „dokaze“!

U susret glasanju o antisrpskoj rezoluciji o Srebrenici, u podkastu „Direktno sa Vildanom Selimbegović“, govorio je bivši ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović.

Foto: Jutjub

– Bilo je elemenata da dođemo kao država do novih dokaza koji bi bili sastavni deo zahteva za reviziju presude. Znam sigurno da je šef jedne veoma važne nevladine organizacije ovde u Sarajevu preko Novaka Kilibarde obezbedio sastanak sa tadašnjim crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem. Razgovarano je o zahtevu za reviziju presude i Vujanović je rekao „neka me nazove Bakir Izetbegović. U interesu Crne Gore je da se ne stidi kada pogleda Bošnjacima u oči za sve ono što se događalo Bošnjacima od strane Savezne Republike Jugoslavije u kojoj je participirala i Crna Gora“. Kazao je da su oni izgladili odnose sa Momirom Bulatovićem i da je Bulatović doneo sve zapisnike sa Saveta za nacionalnu sigurnost Srbije. Iste one zapisnike koje je Karla Del Ponte zacrnila, kada ih je dobila od tadašnjeg ministra spoljnih poslova Gorana Svilanovića. Procena je bila da je to bio u tom trenutku novi dokaz, što bi bilo jako važno da Međunarodni sud pravde uđe u meritum zahteva za reviziju. Kontakt osoba predsednika ove nevladne organizacije, je bio tadašnji generalni sekretar SDA Amir Zukić. On je odmah nakon sastanka nazvao Bakira Izetbegovića i to mu saopštio, i kazao mu da on treba da nazove Filipa Vujanovića koji je spreman da pomogne da BiH izađe sa obrazom i sa novim dokazom u ovom zahtevu za reviziju presude. Zukić mi je kazao da je par puta to tražio. Na pitanje da li je Izetbegović nazvao Vujanovića, on mi je vrlo ljutito rekao da to nije njegov posao i da se ne treba više on baviti time, ispričao je Ahmetović.

Nakon toga, piše „Oslobođenje“, Amir Zukić je završio u pritvoru, a zahtjv za reviziju presude je propao.

Ahmetović je kazao i da bi zbog svega što je ispričao, mogao imati problema, kako on tako i njegova porodica, rekavši da su teže stvari preživeli oni koji danas leže u Potočarima.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA