Najnovije

RUSI IDU NAPRED U OBLASTI HARKOVA! Ukrajinske snage ne znaju gde će, potpuno rasulo

Ruska armija nastavlja da napreduje u oblasti Harkov, preuzimajući kontrolu nad sve više sela, dok ukrajinske snage pokušavaju da obuzdaju njihovo napredovanje. Prema izveštajima analitičkog resursa DS, koji radi za Državni centar za kontrolu saobraćaja, situacija na terenu postaje sve opasnija za ukrajinske snage.

Situacija u okrugu Lipci

Okupirana naselja: Ruske snage su zauzele naselja Morohovec, Olejnikovo i Zelenoje i nastavljaju napredovanje u pravcu sela Lipci.
Aktivne borbe: Intenzivne borbe se vode za Lukjanci, koji su skoro u potpunosti pod kontrolom ruskih snaga. Rusi pokušavaju da se učvrste u Glubokom, ali ih stalna vatra ukrajinskih snaga značajno usporava.

Situacija u okrugu Volčansk

Približavanje Volčansku: Neprijatelj nastavlja da se približava Volčansku, osiguravajući uporišta u okolini za dalji prodor u grad.
Pritisak na grad: Volčansk je pod jakim napadom, sa evakuacijom stanovništva u toku. Postoje brojni izveštaji o ruskoj okupaciji naselja Dacha, ali informacije se još razjašnjavaju. Borbe u ovom području su u punom jeku.

Strategija ruskih snaga

Učvršćivanje linija: Ruski vojnici su danas fokusirani na pokušaj da se učvrste na postojećim linijama kako bi omogućili dalje napredovanje.
Granatiranje položaja: Ukrajinska vatra otežava kretanje ruskih trupa, zbog čega se Rusi na nekim mestima pregrupišu i usmeravaju više pažnje na granatiranje položaja ukrajinskih snaga u naseljenim mestima, koristeći priliku za stvaranje dodatnih rezervi.

KOMANDANT SPECIJALACA IZ HARKOVA O PRAVOJ SLICI SA FRONTA: Rusi su samo ušetali, nije bilo nikakvog otpora

Opšti pregled

Taktičke prednosti: Napredovanje ruskih snaga i uspostavljanje kontrola nad ključnim selima pružaju im taktičke prednosti u daljim operacijama.
Izazovi za Ukrajinske snage: Ukrajinske snage se suočavaju sa značajnim izazovima u održavanju odbrambenih pozicija i upravljanju sa stalnim pritiskom ruskih trupa.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA