Najnovije

DODIK SA VUČIĆEM: Analizirali smo situaciju u vezi sa rezolucijom o Srebrenici

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu kratko analizirana situacije u vezi sa predlogom rezolucije o Srebrenici.

"Ne možemo ništa sa garancijama reći, ali još verujemo da će značajan broj zemalja razumeti koliko će biti negativnih reperkusija po odnose između Bošnjaka i Srba nakon donošenja te navodne rezolucije", rekao je Dodik, prenela je Srna.

On je istakao da je zajedno sa Vučićem, premijerom Srbije Milošem Vučevićem i predstavnicima Srba iz Crne Gore ostao u dužem razgovoru, tokom kojeg je bilo reči o rezoluciji i svesrpskom saboru, koji će biti održan 8. juna.

Dodik je poručio je da su Srpska i Srbija uvek zajedno i da je jutros u Hramu Svetog Save u Beogradu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pružena snažna podrška, uoči njegovog puta u NJujork.

"Srpska i Srbija su uvek zajedno i snažno smo pružili podršku predsedniku Vučiću. Živela Srbija i živela Srpska!", napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodik je prisustvovao zajedničkoj jutarnjoj molitvi u hramu Svetog Save na Vračaru pred odlazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića u NJujork.

Dodik je naveo da je molitvi u Hramu Svetog Save, koju je predvodio patrijarh srpski Porfirije, prisustvovao sa drugim predstavnicima Srba iz regiona.

Sednica Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da bude razmatran predlog rezolucije o Srebrenici biće održana u četvrtak, 23. maja, saopšteno je ranije iz Generalne skupštine UN, podseća Tanjug.

NOVI STRAVIČNI SNIMCI IZ IRANA! U toku evakucija tela sa mesta pogibije iranskog predsednika!

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA