Najnovije

DRAMATIČNA PROGNOZA RUMUNSKOG GENERALA! Vojska pravi mračnu prognozu, Rusija neće stati!

Postoji opasnost od eskalacije sukoba u Ukrajini i Rumunija mora da ubrza dopunu odbrambenih snaga, izjavio je načelnik generalštaba rumunske vojske, general Georgi Vlad.

Vlad je izjavio da prognoza koju pravi rumunska vojska predviđa i scenarije kao što je eskalacija sukoba, uključujući i one vojne prirode.
- Nastavljamo da se kladimo na odvraćanje koje generiše odbrambena sposobnost. Zato pritiskamo pedalu da ojačamo instituciju nacionalne odbrane i ojačamo odvraćanje i odbranu NATO-a - rekao je Vlad, prenosi portal Digi24.ro.

Šef rumunske vojske izjavio je u februaru u intervjuu za Slobodnu Evropu da treba izmeniti zakon o vojnoj obuci stanovništva za odbranu, kako bi Rumuni bili obučeni i pripremljeni u slučaju rata.

Kaže da postoji predlog zakona o tome upućen u parlament i da se nada da će biti usvojen ove godine.
- Ruska Federacija je postala problem za svetski poredak, za demokratiju. U stvari, to je rat Rusije sa demokratskim svetom. To nije rat sa Ukrajinom. Da, stanovništvo Rumunije, kao i celokupno stanovništvo Evropske unije, Evrope, mora biti zabrinuto i moramo usvojiti odgovarajuće mere da bismo bili spremni. Ja lično, ne nužno kao vojno lice, verujem da se Ruska Federacija ovde neće zaustaviti. Ako pobedi u Ukrajini, glavna meta će biti Republika Moldavija. Bićemo svedoci tenzija na Zapadnom Balkanu. Više sam nego uveren da će politika predsednika Putina eskalirati u bliskoj budućnosti - izjavio je general Vlad.

Međunarodni institut za bezbednost: Pridruženo članstvo tzv. Kosova...

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA