Najnovije

HARKOVSKA OBLAST SIGURNO PADA: Oslobođeno 300 kvadratnih kilometara - 49 sela pod ruskom kontrolom!

Šef ruske administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev potvrdio je danas za medije da se oko 300 kvadratnih kilometara Harkovske oblasti već nalazi pod kontrolom Oružanih snaga Rusije.
Gruvanje

Gruvanje

Prema njegovim rečima, ruska grupacija trupa "Sever" uspela je poslednjih dana da proširi liniju fronta u ovoj oblasti tako da se ona sada proteže i njenim istočnim delom.

Do sada, Rusi su u ovoj oblasti oslobodili 49 mesta, od kojih se njih 36 nalazi u Kupjanskom regionu (na istoku Harkovske oblasti), a njih 13 u severnom delu Harkovske oblasti, precizirao je Gančev.

Usled napredovanja ruskih trupa, Gančev je rekao da smatra da bi stanovnici ove oblasti trebalo da imaju pravo da sami odluče u kojoj državi bi hteli da žive – Ukrajini ili Rusiji, a zatim je izjavio da novi glavni grad Harkovske oblasti mogu možda postati Volčansk, Kupjansk, Izjum, Ševčenkovo i tako dalje. 

S tim u vezi izjavio je da je doneta odluka da oni stanovnici oslobođenih delova Harkovske oblasti, koji žele da dobiju ruski pasoš, mogu da dobiju ruska dokumenta, prenose RIA Novosti. 

Pročitajte OVDE šta Zaharova kaže o Zapadu i satanistima

Izvor: Raša Tudej

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA