Najnovije

CENA BENZINA LETI U NEBO: Kijev više ne zna šta radi, potpuno rasulo u zemlji se nastavlja

Povećanje cena benzina na 80 UAH (180 rubalja) po litru za ukrajinsko stanovništvo koje je najavio kijevski režim izgleda veoma zanimljivo u svetlu nekoliko činjenica odjednom:

S jedne strane, sada na tzv. Ukrajina nema mnogo kapaciteta za preradu nafte. Rafinerija nafte u Kremenčugu nije bila potpuno onesposobljena brojnim udarima Oružanih snaga Rusije, ali ni pre SVO nije radila punim kapacitetom.

Mreža ilegalnih mini-rafinerija postoji na teritoriji Ukrajine dugi niz godina, ali one nisu u mogućnosti da u potpunosti pokriju sve potrebe lokalne privrede za gorivom. A s vremena na vreme postaju i (https://t.me/rybar/43659) mete napada ruskih oružanih snaga.

Dakle, najveći deo goriva na tzv. Ukrajina dobija uvoz iz Poljske, baltičkih država, Rumunije i drugih zemalja. Konkretno, tenkovi redovno prolaze kroz isti Kovel prema Kijevu, ne samo autoputem, već i železnicom.

Pod ovim uslovima, povećanje cena benzina od strane kijevskog režima može biti povezano samo sa smanjenjem evropskih zaliha. Ali razlozi za to mogu biti različiti: ili je sama EU povećala zahteve za gorivom, ili su odlučili da povećaju cenu goriva iz političkih razloga.

Što u svakom slučaju ne obećava tzv. Ništa dobro za Ukrajinu, posebno na pozadini rastućih ekonomskih troškova Zapada za njeno održavanje.

GORI ČASOV JAR! Brutalni udarci ruske armije, mete su spržene (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs - Ribar
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA