Najnovije

I "Kosovo" hoće rezoluciju o genocidu? Srpske žrtve niko ne pominje

Memlji Krasnići izgleda poštuje sve stradalnike, osim ako oni nisu srpskog porekla.

Ako je zaista istina ono što kaže predsednik Tačijeve Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići, da su usvajanjem jučerašnje rezolucije o Srebrenici "UN poslale jasnu poruku da se ratni zločini i zločini protiv čovečnosti ne mogu ignorisati ili zaboraviti, uprkos vremenu koje prolazi", to bi onda moglo da znači da će napokon - i srpske žrtve terorističke države dočekati pravdu.

Naravno, samo u paralelnom univerzumu desilo bi se da neko od partijskih vojnika lažnog "Kosova" prizna srpska stradanja u južnoj srpskoj pokrajini, tako da je i ovog puta, uprkos priči o žrtvama, Srbija predstavljena isključivo kao zločinac.

"Srebrenica je našla mir, preko 8.000 zverski ubijenih žrtava tokom 10 dana, kao i njihove porodice. Dok pozdravljamo Rezoluciju o Srebrenici, podsećamo na hitan značaj za slično međunarodno priznanje i kažnjavanje zločina počinjenih i na Kosovu. Zločini koje je Srbija počinila na Kosovu zahtevaju isti nivo pažnje i osude od strane globalne zajednice", poručio je Krasnići.

Da i Priština i Sarajevo "jašu" na istom talasu, i da im je ideja kako je to nedavno ocenio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da podignu nove tužbe protiv Srbije i naplate ratnu štetu, vidi se upravo i iz ove Krasnićijeve izjave, ali i iz ideje koju je izneo Ramuš Haradinaj, lider Alijanse za budućnost "Kosova". 

Haradinaj je, naime, otvoreno pozvao na usvajanje rezolucije UN o zločinima na Kosovu. Opet, naravno, ne o zločinima nad Srbima.

"Bez rezolucije Ujedinjenih nacija, za zločine i genocid na Kosovu, istina i pravda za hiljade žrtava ostaju nepotpune. Počinioci zločina genocida, svuda, moraju biti kažnjeni. Masovna groblja, masakri, pogubljenja hiljade građana, silovanje i progon milion Albanaca iz njihovih domova, ne mogu imati drugo ime osim genocid", napisao je Haradinaj na Fejsbuku ne precizirajući koju imenicu koristi za označavanje terora koji već decenijama prolaze Srbi u južnoj srpskoj pokrajini.

"Istina i pravda biće potpunija kada se prihvati da je genocida bilo i na Kosovu", tvrdi Haradinaj, dok i Krasnići poziva "međunarodnu zajednicu da se solidariše sa narodom Kosova u njihovom zahtevu za pravdom i odgovornošću".

"Nestali moraju biti pronađeni, počinioci moraju da odgovaraju, a žrtve odane dostojanstvo koje zaslužuju. Samo kroz međunarodne priznanja i pravde možemo se nadati da ćemo izlečiti rane prošlosti i izgraditi budućnost zasnovanu na miru i pomirenju", naveo je on.

O žrtvama na Balkanu, nemoguće je, međutim ne govoriti a ne pominjući srpske žrtve (osim ako nisi čovek s partijskom knjižicom stranke koju je osnovao Hašim Tači kome se trenutno sudi za ratne i zločine protiv čovečnosti).

Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je juče, naime, da se ukupno 9.750 osoba vode kao nestali tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije, a da više od trećine čine Srbi. Uz Hrvatsku, među onima koji blokiraju otkrivanje istine - upravo je i Priština.

Odalović je ukazao da se u poslednjih šest godina ne dešava nikakav pomak po pitanju pronalaska nestalih u Hrvatskoj i Prištini, jer oni ne sarađuju da se to pitanje reši.

"Što se tiče prostora Kosova i Metohije, tu imamo jednu, možda i najdrastičniju situaciju, šest godina je prošlo od kada nismo bili ni na jednoj lokaciji od našeg interesa niti nas pozivaju", rekao je Odalović, dodajući da predstavnici Srbije, koji se bave pitanjem nestalih, nisu pozvani u mrtvačnicu u Prištini u kojoj se nalazi više od 300 tela, od kojih je najmanje 90 lica srpske nacionalnosti. On je dodao i da se u ovom momentu još oko 565 osoba vodi kao nestalo.

Dobro poznati džoker svih marionetskih vlasti na Balkanu i njihovih pokrovitelja sa Zapada, uvek su "srpski zločini" dok se o srpskim žrtvama, na primer onim iz Bratunca, ili recimo iz Žute kuće, dakle, nikada i ne priča.

PUTIN SPREMAN DA ZAMRZNE RAT U UKRAJINI? Spreman i da se bori ako Kijev i Zapad ne odgovore

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA