Najnovije

Mađarska će izaći iz Alijanse?! Stručnjak otkrio nameru Budimpešte, a onda i objasnio: Ako NATO krene u rat sa Rusijom

Mađarska može suspendovati članstvo u Severnoatlantskoj alijansi, ako NATO ne odustane od vojnih planova za eskalaciju sukoba sa Rusijom. To je u intervjuu za TASS izjavio šef javne organizacije "Mađarski mirovni krug" Endre Šimo.

- Ako NATO ne odustane od svog plana da započne rat protiv Rusije i postane očigledno da će u slučaju njegove direktne intervencije i Mađarska biti uvučena u vojni sukob, onda nećemo imati drugog izbora nego da suspendujemo članstvo u NATO - naglasio je stručnjak.

Prema njegovom mišljenju, namera Budimpešte da se izoluje od učešća u potencijalnoj vojnoj operaciji NATO-a u Ukrajini je važan politički korak, koji odražava nameru da održi mir unutar Mađarske.

Pre toga je mađarski premijer Viktor Orban rekao, da izjave zapadnih političara o navodnoj ruskoj pretnji treba smatrati pripremom za ulazak u rat sa Moskvom.

Ono što se sada dešava u svetu je slično raspoloženju pre Prvog i Drugog svetskog rata, to se vidi po medijima i izjavama političara, dodao je Orban.

Ranije je saopšteno da Mađarska preispituje svoju ulogu u NATO.

Stigla brutalna reakcija Moskve! Rezolucija o Srebrenici antisrpska, kažnjavaju srpski narod jer neće da se pokori NATO!

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA