Najnovije

RUSKI "PLAN B" KOJI ĆE UNIŠTITI KIJEV: Verovatno najjači udarac do sada

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, javno je izrazio stav da je legitimitet ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog okončan, ističući potrebu za ponovnim procenjivanjem sagovornika u budućim pregovorima.

Putin je naglasio da, kada se pregovori obnove, mora biti jasno sa kim se tačno pregovara i ko je ovlašćen da potpisuje međunarodne dokumente. Ovo stavlja u pitanje sposobnost Zelenskog da predstavlja Ukrajinu na međunarodnom planu.

Jedan od glavnih ciljeva predstojeće konferencije u Švajcarskoj jeste da zapadne zemlje i sponzori kijevskog režima ponovo potvrde legitimitet Zelenskog. Ovo je suštinsko pitanje koje će odrediti dalje korake u diplomatskim naporima.

Rusija nikada nije odbila pregovore o Ukrajini. Istanbulski sporazumi iz 2022. godine bili su prihvatljivi i za Kijev i za Moskvu. Putin je naglasio da je Moskva uvek spremna za razgovore, ali samo na osnovu realnosti na terenu i rezultata pregovora u Istanbulu.

U svetlu tekućih tenzija, Rusija izvodi nuklearne vežbe po planu, ne pokušavajući da forsira bilo kakvu eskalaciju, već da održi koherentnost svojih odbrambenih kapaciteta.

HAOS NA FRONTU! Ukrajinski vojnik ukrao tenk da bi se predao (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA