Najnovije

Vučić: Plašim se da u svetu kreće ludilo

Plašim se da u svetu kreće ludilo i da ćemo ući u mnogo teži rat na svetskom nivou nego što je to danas slučaj, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić, poručivši da su Srbiji potrebni mir i stabilnost.

„Moramo da se držimo zajedno, da razumemo jedni druge i da nam nisu potrebne svađe, već da zasučemo rukave. Zašto sam vam ovo rekao? Zato što se plašim da u svetu kreće ludilo. Mislite li da su nam potrebne bilo gde, u bilo kojem delu Srbije bilo kakve svađe“, rekao je Vučić u Valjevu.

On je, na predizbornom skupu koalicije stranaka okupljenih oko SNS na izbornoj listi „Aleksandar Vučić - Valjevo sutra“, rekao da se plaši da ćemo ući u mnogo teži rat na svetskom nivou, mnogo većih razmera.

„Srbiji je mir i stabilnost od najvećeg mogućeg značaja i ne samo to, već i sloga i snaga da idemo napred, dok se ostali tuku da naša zemlja napreduje“, naveo je Vučić.

„Iako su pokušali — Srbiju nisu uspeli da slome“

Vučić je istakao da je ponosan zbog toga što Srbiju, iako su pokušali, nisu uspeli da slome. Kako je konstatovao, u Srbiji, posle glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, odjekuje sve od ponosa i dostojanstva, dok je kod onih koji su je spremali muk.
Dodao je da je još pod utiskom dvomesečne borbe povodom Saveta Evrope kao i oko rezolucije u NJujorku i da još ne može ni da se privikne na sve ono što se u zemlji događa.

„Valjda nisam ni dovoljno koncentrisan na sve to, jer sam toliko bio posvećen tome da nisam čak ni pratio događaje u otadžbini, već samo onoliko koliko je to bilo neophodno, bukvalno za obavljanje dužnosti predsednika.

Ali sam imao svu vašu snagu, svu snagu cele naše Srbije, da branim narod hrabrih, da branim narod ponositih i zato se danas svaki Srbin i građanin Srbije oseća dostojanstveno i ponosito, ne zato što sam radio nešto više od očekivanog, već zato što je cela Srbija stajala uz mene i želela da pokažemo svetu da smo samo običan narod koji želi da živi u slobodi“, kazao je Vučić, koji je i član Predsedništva SNS.

On je ocenio da je po napadima koji dolaze iz regiona jasno da smo makar nešto uspeli.

„Ponosan sam na snagu Srbije, ponosan sam na dostojanstvo Srbije, ponosan sam na to što Srbiju, iako su pokušali, nisu uspeli da slome“.
Skup je održan na platou ispred Doma kulture u Valjevu, a okupljenima su se obratili i ministar bez portfelja u Vladi Srbije, Đorđe Milićević, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i doktorka Mira Vuković.

Skupu su prisustvovali funkcioneri SNS i koalicionih stranaka, predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, kao i Goran Vesić, Zlatibor Lončar, Vladimir Orlić i drugi.

Okupljeni su nosili i veliki transparent na kome su napisane sve države koje su glasale protiv rezolucije o Srebrenici sa velikim natpisom „Prijatelji zauvek“.

Rusi napreduju na više delova fronta, Ukrajinci gube na stotine ljudi svakog dana

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA