Najnovije

Jovanović: „Šta god da se dobije bojkotom, dobije se više nego učešćem u ovoj farsi, mnoge stvari su se pogoršale“

Opozicija koja sada izlazi na izbore ide pod identičnim, čak i gorim uslovima nego u decembru i ovo je „stavljanje pečata na jednu praksu koja je nedopustiva“, stav je predsednika Nove Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića.

Jovanović je naveo „kako su se mnoge stvari pogoršale i kako se ništa nije postiglo od poslednjih izbora u decembru, te da je izborna kampanja sada nikad kraća, da nema kontrole nad biračkim spiskom, kao i da i dalje ima fantomskih birača“.

On je istakao i da izlazak na izbore „odgovara samo Vučiću i ambasadoru SAD-a u Srbiji Kristoferu Hilu koji je rekao da treba izaći na ove izbore“.

„Šta god da se dobije bojkotom, dobije se više nego učešćem u ovoj farsi… U Beogradu ne postoji promil šanse da se grad dobije. Vi ste to žrtvovali zarad neke ‘pirove’ pobede na nekoj gradskoj opštini“, rekao je Jovanović u “Utisku nedelje”.

Lider NDSS- je naveo i kako nije hteo da podnosi pritužbe na pojedine opozicione liste koje je bilo „zakonski nemoguće proglasiti“, kako ne bi neko izjavio da nanose štetu drugoj opozicionoj organizaciji.

„Na Vračaru vam je lista odbijena sa pravom, pa posle opet proglašena, listi Savi Manojlovića je nedostajalo 300 potpisa i nismo hteli nikom da podnosimo pritužbe“, rekao je on.

Jovanović je podsetio da su koalicije „Srbija protiv nasilja“ i NADA početkom aprila iznele tri minimalna uslova koja moraju da se ispune da bi se razgovaralo o izborima, a da ni ta tri uslova nisu ispunjena.

„ProGlas je jasno rekao da ako nema promena uslova da nemaju prava da pozivaju građane da izlaze na izbore. ‘ProGlas’ koji je pozivao građane da izađu na izbore (u decembru), sada to ne radi“, rekao je lider NDSS-a.

Svet je ovo čekao! Udarne vesti iz Slovačke o Ficu!

Izvor: NSPM

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA