Najnovije

Novakov tron se klima

Novak Đoković započeo je 427. nedelju kao prvi teniser sveta na ATP listi, ali srpskom asu se tron ljulja na Rolan Garosu. Janik Siner, italijanski teniser, preti da zauzme Novakovo mesto i za to ima velike šanse.

Nije Novaku Đokoviću prvo mesto na ATP liste više primarni cilj, ali nema sumnje da i njega raduje činjenica da na toj poziciji provodi već 427 nedelja.

Do Rolan Garosa, koji je počeo u nedelju, Novak je bio siguran na tronu, ali sada se više pita Janik Siner koji u slučaju nekoliko scenarija može da preuzme prvo mesto.

U Ženevi je srpski as osvojio 100 bodova i sada ima 9.960 dok je Italijan iza njega sa 8.770. Novak na pariskoj šljaci brani 2.000 bodova, a sa druge strane Siner samo 45.

To dovodi do toga da ukoliko Novak ne dođe do polufinala Rolan Garosa, Siner će dospeti na prvo mesto. U slučaju da srpski as izgubi u polufinalu, Italijanu je dovoljno samo drugo kolo turnira.

U slučaju da Siner dođe do finala za prvo mesto mu neće biti potrebno da se obazire na Novaka jer će u tom slučaju svakako postati prvi reket sveta. Čak i u slučaju da Novak odbrani titulu, ukoliko Siner dođe do finala preuzeće tron.

Jedina dobra vest za srpskog asa jeste ta što Janik u Pariz nije stigao u najboljoj formi. Oporavljao se dugo od povrede i istakao je da može da igra, ali da ne očekuje svoj najbolji tenis.

Treće mesto na ATP listi i dalje zauzima takođe sveže oporavljeni Karlos Alkaras, dok su iza njega Aleksandar Zverev i Danil Medvedev. U top deset tenisera sveta su još i Andrej Rubljov, Kasper Rud, Hubert Hurkač, Stefanos Cicipas kao i Grigor Dimitrov.

Kada je reč o srpskim teniserima, Laslo Đere ostao je na 52. mestu, dok su Miomir Kecmanović i Dušan Lajović zabeležili blagi pad i sada su 57. odnosno 61. na ATP listi.

Svoje mesto u prvih sto što uvek čeka Hamad Međedović koji je trenutno 135. reket planete.

ATP lista:
1.Novak Đoković (Srbija) 9.960
2.Janik Siner (Italija) 8.770
3.Karlos Alkaras (Španija) 7.300
4.Aleksandar Zverev (Nemačka) 6.305
5. Danil Medvedev (Rusija) 6.295
6.Andrej Rubljov (Rusija) 4.700
7.Kasper Rud (Norveška) 4.425
8.Hubert Hurkač (Poljska) 3.885
9. Stefanos Cicipas (Grčka) 3.700
10.Grigor Dimitrov (Bugarska) 3.555

Svet je ovo čekao! Udarne vesti iz Slovačke o Ficu!

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA